Toon navigatie

Verzekeren of het risico van zelf verzekerd?

Verzekeren of het risico van zelf verzekerd?

Als ondernemer is uw eerste juridische bescherming uw algemene voorwaarden. Ondanks goed opgestelde algemene voorwaarden, bestaat de kans dat de bescherming van uw voorwaarden wegvalt. Indien dit voorkomt kunt u uzelf verzekeren. Maar wat wilt u verzekeren? Weet u welke verzekering u wel of niet moet afsluiten? Hieronder volgt een kort overzicht van de belangrijkste zaken waarvoor u uzelf als ondernemer kunt verzekeren.

De aansprakelijkheidsverzekering
Ook als ondernemer kan het u overkomen, u gooit een kop koffie over de laptop van uw klant. Heel vervelend en de kosten zullen wellicht op uw onderneming verhaald worden. Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering? Dan zullen de kosten voor de nieuwe MacBook vergoed worden door uw verzekering.

Rechtsbijstandsverzekering
Klanten kunnen u soms op de kosten jagen door juridische procedures tegen uw onderneming aan te spannen. Ook wanneer u zelf een juridische procedure moet aanspannen, tegen bijvoorbeeld een wanbetaler, kunnen de kosten hoog oplopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor een advocaat, proceskosten of kosten van de andere partij die u moet vergoeden indien u de procedure verliest. Deze kosten kunnen allemaal worden vergoed via de rechtsbijstandsverzekering.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De beste breister laat wel eens een steek vallen. Ook als professional kunt u soms een fout maken in uw werk. Als dit u overkomt kunnen de consequenties op uw onderneming verhaald worden. Bijvoorbeeld de misgelopen winst doordat uw advies niet goed blijkt te zijn. Of een bedrijf dat tijdelijk dicht moet doordat de trap die u heeft gebouwd in elkaar is gestort. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt kosten die op u verhaalt worden door fouten in uw werk of beroep.

Inventarisverzekering
Brand, diefstal of spullen die kapot gaan, u kan als ondernemer niet overal invloed op hebben en daarom kunt u ervoor kiezen om uw inventaris te verzekeren. Met een inventarisverzekering voorkomt u onverwachtse en grote uitgaven.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering of verzuimverzekering
Bent u zelf aan het werk in uw onderneming en kunt u door ziekte niet meer werken? Dan bent u via een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekerd van inkomen. Heeft u ook personeel in dienst? Dan kunt u kiezen voor een verzuimverzekering. Dit dekt de kosten wanneer personeel door ziekte niet meer kan werken. Hierbij kunt u kiezen hoeveel ziektedagen van een werknemer voor eigen rekening komen en vanaf hoeveel dagen u verzekerd wilt zijn.

Nu u!
U weet hoe uw bedrijf in elkaar zit en kent de risico’s het best. Het wegen van de kosten met de baten is erg belangrijk. Bedenk hierbij dat voorkomen van problemen altijd beter is dan genezen, sluit nu de verzekeringen af die voor u van belang zijn!

Wat onze klanten zeggen

DDK stoffering
Project- en woningstofferen

"Duidelijke website. Aan de hand van de vragen simpel doorgeven van gegevens benodigd om de algemene voorwaarde..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Villa Elektra
Elektricien en KNX Domotica engineer

"Ik ben erg tevreden over de diensten van VeiligDoen en kan VeiligDoen iedereen aanraden...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar