Toon navigatie

Algemene voorwaarden deponeren

Omdat jouw onderneming dubbele bescherming verdient

Waarom algemene voorwaarden deponeren?

Als onderneming stel je algemene voorwaarden op waarin alle rechten en plichten worden vastgelegd, zodat risico’s of juridische conflicten voorkomen kunnen worden. Deze algemene voorwaarden kun je gemakkelijk laten opstellen, controleren of updaten door VeiligDoen. Veel bedrijven plaatsen de algemene voorwaarden vervolgens op hun website, aangezien klanten de voorwaarden daar eenvoudig kunnen vinden. In sommige gevallen is het echter verstandig om de algemene voorwaarden ook te deponeren bij de KvK of rechtbank.

Het deponeren van algemene voorwaarden bij de KvK of rechtbank zorgt allereerst voor het voorkomen van discussies omtrent welke voorwaarden van toepassing waren op het moment dat een overeenkomst tot stand kwam. Wanneer een onderneming bij de KvK of rechtbank algemene voorwaarden gaat deponeren, komt de datum er namelijk op te staan.

Verder is het verstandig om algemene voorwaarden te deponeren wanneer het lastig is de algemene voorwaarden te kunnen overhandigen aan de andere partij. Dat is bijvoorbeeld wanneer je telefonisch een afspraak maakt. Onder vermelding van het KvK-nummer kun je als onderneming naar jouw algemene voorwaarden verwijzen en de andere partij kan deze eenvoudig opvragen.

Mogelijkheden deponeren algemene voorwaarden

Het deponeren van algemene voorwaarden kan op twee manieren, namelijk bij de Kamer van Koophandel (KvK) of bij de arrondissementsrechtbank. Algemene voorwaarden deponeren bij de KvK kost € 18 per jaar en bij de arrondissementsrechtbank kost het eenmalig € 117. Bij het tussentijds wijzigen van voorwaarden worden bij de KvK geen extra kosten in rekening gebracht. Let op dat de KvK en rechtbank niet controleren op de juridische juistheid van de algemene voorwaarden. Laat daarom altijd je algemene voorwaarden controleren voordat je ze gaat deponeren.

Deponeren via VeiligDoen!

Als ondernemer of zzp’er ben je liever niet bezig met alle administratieve taken rondom het ondernemen. Je kunt daarom goedkoop en gemakkelijk VeiligDoen inschakelen voor het deponeren van jouw algemene voorwaarden bij de KvK of rechtbank. Je betaalt hiervoor € 25 en hebt dan totaal geen zorgen meer omtrent het deponeren van de algemene voorwaarden. Daarnaast zijn de jaarlijkse KvK-kosten van € 18 ook voor jouw rekening.

 • Goedkoop en gemakkelijk
 • Voor slechts € 25,- regelen wij jouw deponering
 • Zelf geen zorgen, wij ondersteunen je tot alles geregeld is

Direct regelen

Algemene voorwaarden deponeren verplicht?

Het deponeren van algemene voorwaarden bij de KvK of rechtbank is niet verplicht. De meerderheid van de ondernemers en zzp’ers verzuimt dan ook in het deponeren van de algemene voorwaarden, aangezien er kosten aan verbonden zijn. Toch hopen we bij VeiligDoen dat ondernemers snappen waarom algemene voorwaarden deponeren wel erg verstandig is. En wij helpen je daar graag mee.

Heb je vragen?

Wat onze klanten zeggen

Leon Burgers Bedrijfsarts
Bedrijfsarts

"Snelle levering van de algemene voorwaarden en toevoegingen daarop. Goede mogelijkheden tot overleg, zowel per..."

 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed

Lees meer ervaringen

Nwsbrf.nl
Nieuwsbriefadviseur- & trainer

"VeiligDoen doet precies wat zij beloven en zijn heel professioneel. Wij hebben onze voorwaarden online laten o..."

 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar