Toon navigatie

De ondernemersmarkt verandert: help!

De ondernemersmarkt verandert: help!

Vroeger was alles nog simpel. Algemene voorwaarden, hoezo? Een simpele handdruk en de partijen hadden een deal gesloten. Tegenwoordig is het niet zo makkelijk meer. De ondernemersmarkt verandert en is al grotendeels veranderd. Bedrijven doen er alles aan om risico’s te verkleinen, zo doen zij het veilig. Hoe beschermt u uzelf tegen deze veranderingen?

Complexiteit van de veranderende markt
Terugkijkend naar 100 jaar geleden is er veel veranderd op het gebied van ondernemen.

Het lijkt allemaal zo veel moeilijker te zijn geworden. We krijgen te maken met allerlei ‘seringen’: informatisering, computerisering, individualisering, europeanisering, globalisering, etc. Is dat negatief? Niet per definitie. Want met deze complexiteit komen er ook meer mogelijkheden om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan de globalisering: uw doelgroep is zojuist met bijna tientallen landen uitgebreid.
Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uitgebreide algemene voorwaarden op te stellen. Ook kunt u zich verdiepen in verschillende culturen, waardoor u beter in kunt spelen op andere gewoontes en gebruiken. Zo kunt u slim gebruik maken van de complexiteit van tegenwoordig. Was vroeger alles wel zoveel beter?

Van offline naar online
Met alle veranderingen van de afgelopen jaren is ook het klantgedrag flink veranderd. Met de komst van nieuwe media zijn de behoeften van A naar B verschoven. Waar u een paar jaar geleden nog hamburgers kon bakken, moet u nu een applicatie programmeren waarmee klanten zelf hun hamburgers kunnen bakken. En hoe zit het met social media: heeft u met uw bedrijf al een LinkedIn-profiel? Er wordt verwacht dat u met uw bedrijf overal bent, zowel online als offline. Houd uw klant in de gaten, zo blijft u ervan op de hoogte hoe u de klant het best van dienst kunt zijn.

Partij A wil iets wat partij B kan geven: handdruk erop en het is geregeld. Tegenwoordig gaat het allemaal niet meer zo gemakkelijk. Contracten, papierwerken en algemene voorwaarden: een hoop leeswerk en vaak zijn de dingen die er in staan niet meer dan logisch. Toch is het belangrijk dat u in blijft spelen op de veranderende arbeidsmarkt en u op alle mogelijke manieren beschermt tegen boemannen. Dan gaat u mooi mee met de tijd.

Wat onze klanten zeggen

Schaefer schoonmaakbedrijf
Schoonmaak/glasbewassing

"Zeer tevreden, over VeiligDoen. Correcte medewerkers, accuraat en conform afspraak uitgevoerd. Zeer snel e..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

SecuritySim
Sim kaarten verkoop tbv beveiliging

"We hebben gekozen voor de telefonische optie. Prettig gesprek met de medewerkster gehad en het was fijn dat ze..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar