Toon navigatie

Algemene voorwaarden webwinkel

Als webwinkel-eigenaar moet je jezelf afvragen of je algemene voorwaarden op moet stellen. Met goede algemene voorwaarden kun je voorkomen dat je problemen krijgt met klanten, doordat je afspraken vooraf vastlegt. Het opstellen van algemene voorwaarden is niet verplicht, maar wel verstandig.

Belang goede algemene voorwaarden webwinkel

Voor een webwinkel is het erg belangrijk dat je goede algemene voorwaarden laat opstellen. De voorwaarden mogen niet onredelijk zijn voor de klant, anders worden de algemene voorwaarden niet geldig verklaard. Het is erg belangrijk dat je specifieke bepalingen in jouw voorwaarden opneemt die passen bij jouw werk en diensten. Voorbeelden van dit type bepalingen zijn:

  • Foute prijsweergave
    Wanneer prijzen op jouw site verkeerd worden weergegeven, kunnen klanten hierdoor op het verkeerde been gezet worden. In hoeverre kan een klant zich herroepen op de prijzen op de website? Ben je verplicht om het product dan voor de verkeerde prijs te verkopen? Door dit vast te leggen in de algemene voorwaarden voorkom je ongemakken.
  • Herroepingsrecht
    Je bent verplicht klanten de mogelijkheid te geven om zich te herroepen op hun aankopen. Hiervoor staat een wettelijk herroepingstermijn van 14 dagen. Het is verstandig om deze afspraken ook vast te leggen in de algemene voorwaarden. Op deze manier zijn de rechten en plichten van jou en jouw klanten duidelijk voor beide partijen en ontstaan er geen conflicten.
  • Betalingsmogelijkheid
    Een consument moet de mogelijkheid krijgen om het bedrag volledig of gedeeltelijk achteraf te betalen. Dit wordt meegenomen in jouw algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden webwinkel laten opstellen

VeiligDoen is een organisatie gespecialiseerd in het opstellen van algemene voorwaarden. Je kunt bij ons algemene voorwaarden voor uw webwinkel op laten stellen. Onze juristen weten welke bepalingen extra aandacht verdienen bij een webwinkel, omdat VeiligDoen al voor veel webwinkels algemene voorwaarden opgesteld heeft. Daarnaast is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met de meest recente wetswijzigingen. Indien jij zelf voorwaarden op zou stellen is het belangrijk deze te laten controleren door een jurist. Jouw voorwaarden kunnen namelijk ongeldig worden verklaard vanwege een onjuiste clausule.

Bestellen bij VeiligDoen

Bekijk hier de prijzen en bestel direct één van onze opstelwijzen. Eén van onze juristen probeert de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor je op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar