Toon navigatie

Algemene Voorwaarden webshop

Als webshop-eigenaar heb je te maken met de vraag of jij algemene voorwaarden op moet stellen. Algemene voorwaarden zijn niet verplicht, maar wel verstandig. Met goede algemene voorwaarden kun je problemen met klanten voorkomen.

Het belang van goede algemene voorwaarden webshop

Goede algemene voorwaarden zijn erg belangrijk voor een webshop. Je moet bij het opstellen rekening houden met voorwaarden die niet onredelijk mogen zijn voor de klant. Bij een webshop moet je rekening houden met het opnemen van bepalingen die passen bij jouw werk en diensten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Verzending van koop op afstand
    Bij een webshop heb je te maken met verzending van jouw goederen. Wie betaald de kosten hiervoor en wat gebeurd er wanneer goederen kwijt raken bij de verzending. Het is handig hierover het één en ander op te laten nemen in jouw algemene voorwaarden.
  • Garantie
    In hoeverre zit er garantie op de producten die je levert? Wanneer bijvoorbeeld een geleverd product binnen een half jaar kapot gaat heeft jouw klant het recht dit product terug te brengen, indien het aankoopbewijs nog aanwezig is. Door garanties in jouw algemene voorwaarden op te nemen, voorkom je juridische geschillen met klanten.
  • Retour
    Indien producten via de post teruggestuurd moeten worden, wie betaald dan de kosten hiervoor? Wanneer het product tijdens de verzending kwijt raakt, wie is dan aansprakelijk hiervoor? Het is belangrijk om dit in jouw algemene voorwaarden op te nemen, zodat de rechten en plichten van jou en jouw klant duidelijk zijn.

Algemene voorwaarden webshop laten opstellen

VeiligDoen kan algemene voorwaarden opstellen voor jouw webshop. Bij ons werken ervaren juristen met kennis van vele verschillende branches. VeiligDoen heeft al voor vele webshops algemene voorwaarden opgesteld en weet welke bepalingen extra aandacht verdienen bij een webshop. Onze juristen zijn daarnaast altijd op de hoogte van de meest recente wetswijzigingen. Indien jij zelf voorwaarden op zou stellen is het belangrijk deze te laten controleren door een jurist, zodat jouw voorwaarden niet ongeldig worden verklaard dankzij onjuiste informatie.

Bestellen bij VeiligDoen

VeiligDoen biedt verschillende bestelmogelijkheden, namelijk: online, telefonisch of op afspraak. Bekijk hier de prijzen en bestel direct. Wij streven ernaar om de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor jou op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar