Toon navigatie

Algemene voorwaarden hosting

Wanneer je een website of softwaredienst host voor klanten dan zijn algemene voorwaarden van groot belang. Je werkt immers met verschillende klanten die rechten en plichten hebben die moeten worden vastgelegd. Door goed opgestelde voorwaarden kun je het risico op juridische problemen beperken en daardoor veilig ondernemen.

Belang goede algemene voorwaarden hosting

Voor jouw algemene voorwaarden is het belangrijk dat specifieke zaken die horen bij hosting ook worden opgenomen en niet alleen de standaard voorwaarden die betrekking hebben op algemene aspecten. Hierdoor zijn de algemene voorwaarden compleet en doelgericht. Denk bij specifieke voorwaarden voor hosting bijvoorbeeld aan:

  • Reselling: Bij reselling beheer je zelf jouw accounts, maar de klant (de reseller) is toegestaan om webruimte en andere diensten die bij jou zijn afgenomen te verkopen. Let wel op de regels die er zijn voor reselling om problemen te voorkomen.
  • Aansprakelijkheid: De verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de dienstverlening aan zijn klanten liggen bij de klant zelf. Dit is tevens het geval wanneer de fysieke diensten door jou worden geleverd. Dit is van belang voor jou omdat de klanten van de reseller zo dus niet zomaar bij jou terecht kunnen met eisen of schadeclaims, tenzij dit anders is vastgesteld.
  • Opzegging bij reselling: Het contract met de reseller kan van beide kanten worden opgezegd. Wanneer dit contract is opgezegd kun je niet automatisch de klanten van de reseller overnemen, omdat je daar zelf geen contract mee heeft afgesloten.
  • Opzegging bij hosting: Wanneer je begint met hosting is het van belang dat er in de algemene voorwaarden is vastgesteld welk opzegtermijn er gehanteerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld maandelijks maar ook jaarlijks zijn.

Algemene voorwaarden hosting laten opstellen

VeiligDoen helpt met het opstellen van jouw algemene voorwaarden. Hierbij bieden wij verschillende pakketten aan. Bij het opstellen wordt er niet alleen rekening gehouden met jouw wensen maar ook met de kenmerken van jouw bedrijf. Zo worden de voorwaarden volledig en doelgericht. Bovendien zorgen wij voor begrijpelijkheid in de voorwaarden.

Bestellen bij VeiligDoen

Je kunt hier de prijzen bekijken en direct bestellen. Wij streven ernaar om de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor je op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar