Toon navigatie

Algemene voorwaarden applicatie

Wanneer je een applicatie hebt ontworpen en op de markt wil zetten, zijn goede algemene voorwaarden van groot belang. Voordat klanten de applicatie downloaden moeten de voorwaarden bekend zijn om risico’s op juridische problemen te beperken en daardoor veilig te kunnen ondernemen.

Belang goede algemene voorwaarden applicatie

Voor jou is het van belang dat de algemene voorwaarden afgestemd zijn op het gebruiken van de applicatie. Niet alleen de voorwaarden die altijd standaard worden opgenomen maar ook voorwaarden die gericht zijn op applicatiegebruik moeten aanwezig zijn. Op deze manier zijn de algemene voorwaarden helder en compleet. Bovendien zorgt doelgerichtheid voor meer overzicht. Denk bij specifieke voorwaarden over applicatiegebruik bijvoorbeeld aan:

  • Intellectuele eigendom: Wanneer je een applicatie ontwikkeld ben jij eigenaar van het unieke concept. Als de applicatie vervolgens gebruikt wordt door een klant is het van belang in de algemene voorwaarden te noemen of het eigendom van jou blijft of van de klant wordt. Wanneer jij eigendom houdt over de applicatie heeft de klant alleen een gebruikersrecht. Het intellectuele eigendom blijft dan van jou.
  • Gebruikersrecht: Wanneer je de klant een gebruikersrecht op de applicatie verschaft moet dit recht uitgewerkt worden in de voorwaarden. Dit is van belang omdat het gebruikersrecht onderworpen kan zijn aan verschillende beperkingen.
  • Oplevering applicatie: In de algemene voorwaarden moet duidelijk vermeld staan wanneer en hoe de applicatie opgeleverd wordt. Dit voorkomt verwarring naderhand.
  • Garantie: Belangrijk is om in de voorwaarden te vermelden wat er gegarandeerd wordt. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een storing of onderbreking in de applicatie kan dit risico’s opleveren wanneer er in de voorwaarden volledige garantie is geboden over de werking van het product.

Algemene voorwaarden applicatie op laten stellen

VeiligDoen helpt je met het opstellen van jouw algemene voorwaarden. Er zijn verschillende pakketten die worden aangeboden. Bij het opstellen wordt rekening gehouden met de meest recente wetswijzigingen en met jouw eigen wensen. De voorwaarden worden volledig afgestemd op jouw branche en bedrijf. Door begrijpelijk taalgebruik en specialisten met ervaring bieden wij optimale voorwaarden voor jouw applicatie.

Bestellen bij VeiligDoen

Je kunt hier de prijzen bekijken en direct bestellen. Wij streven ernaar om de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor je op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar