Toon navigatie

Algemene voorwaarden kinderopvang

Wanneer u start met een kinderopvang zijn goede algemene voorwaarden van groot belang. Wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurd met een kind wilt u zeker weten dat de risico’s voor uw opvang beperkt blijven. Door de rechten en plichten voor de ouders en uw opvang vast te leggen is er duidelijkheid, waardoor u veilig kunt ondernemen.

Belang goede algemene voorwaarden kinderopvang

Voor een kinderopvang gelden een aantal specifieke voorwaarden die niet standaard voor elk bedrijf gelden. Het is belangrijk dat ook deze specifieke voorwaarden worden opgenomen, zodat uw algemene voorwaarden volledig en doelgericht zijn. Een aantal voorbeelden van voorwaarden die voor een kinderopvang van belang zijn leest u hier:

  • Openingstijden: Bij een kinderopvang kunnen er soms problemen ontstaan doordat ouders hun kinderen niet op tijd op komen halen. Het is daarom verstandig om in de algemene voorwaarden de openingstijden duidelijk te vermelden en eventueel marges aan te geven waarbinnen de kinderen opgehaald moeten zijn. Ook kunnen er stappen genoemd worden die ondernomen worden wanneer een kind te vaak te laat wordt opgehaald.
  • Aanmelding: Wanneer er een wachtlijst gehanteerd wordt doordat er te veel animo is voor de kinderopvang moet dit vermeld staan in de algemene voorwaarden. Hierbij moeten de regels van de wachtlijst komen te staan.
  • Plaatsingsgesprek: Vaak vindt er voorafgaand aan het plaatsen van een kind een plaatsingsgesprek plaats. Hierbij worden de benodigde kenmerken en eventuele bijzonderheden van het kind en de ouder besproken. Hieronder vallen bijvoorbeeld allergieën of ziektes van een kind. Het is belangrijk dat dit in de algemene voorwaarden vermeld wordt.

Algemene voorwaarden kinderopvang op laten stellen

VeiligDoen stelt de algemene voorwaarden voor u op. Onze ervaren juristen houden rekening met de nieuwste wetgeving en de kenmerken van uw kinderopvang. Wij bieden verschillende pakketten aan waaruit u kunt kiezen. Door professioneel en doelgericht te werk te gaan krijgt u begrijpelijke en volledige algemene voorwaarden.

Bestellen bij VeiligDoen

U kunt hier de prijzen bekijken en direct bestellen. Wij streven ernaar om de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor u op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar