Toon navigatie

Algemene voorwaarden loodgieter

Als loodgieter komt u in contact met veel verschillende klanten. Vooraf is het belangrijk dat de rechten en plichten voor uw klanten duidelijk zijn. Door goed opgestelde algemene voorwaarden te hebben, verkleind u het risico op juridische problemen.

Belang goede algemene voorwaarden loodgieter

Het is belangrijk om algemene voorwaarden te hebben die gericht zijn op de kenmerken van uw bedrijf. De voorwaarden moeten doelgericht en compleet zijn. Bij standaard voorwaarden missen er vaak specifieke voorwaarden die voor loodgieters van belang zijn. Voorbeelden van zulke specifieke voorwaarden voor loodgieters zijn de volgende:

  • Voorrijkosten: Wanneer u klanten bij huis bezoekt kunt u voorrijkosten berekenen. De hoogte hiervan kunt u zelf bepalen, maar moet wel in de algemene voorwaarden vermeld staan. U kunt hiervoor een vast bedrag aanhouden of bijvoorbeeld het bedrag berekenen aan de hand van het aantal gereden kilometers.
  • Nooddienst: Klanten zullen soms met spoed een loodgieter nodig hebben. Wanneer u nooddiensten aanbiedt geldt hier meestal een verhoogd tarief voor. Het bedrag dat u berekend voor nooddiensten moet in de algemene voorwaarden worden vermeld.
  • garantie: Indien u garantie geeft op uw diensten moet u dit vermelden in uw voorwaarden. Zet er ook bij voor hoe lang de garantie geldig is.
  • Responsetijd: De responsetijd is de maximale wachttijd die geldt voordat de melding is verwerkt of de klacht is opgelost. Deze responsetijd moet u in uw algemene voorwaarden vermelden. Op deze manier weten beide partijen vooraf waar ze aan toe zijn.

Algemene voorwaarden loodgieter laten opstellen

VeiligDoen stelt voor u algemene voorwaarden op maat op. Hierbij bieden wij verschillende pakketten aan. Bij het opstellen houden wij rekening met de meest recente wetswijzigingen en met de kenmerken van uw bedrijf. Wanneer u speciale wensen heeft voor uw voorwaarden kunt u deze gemakkelijk per mail doorgeven. Onze voorwaarden worden begrijpelijk en professioneel opgesteld.

Bestellen bij VeiligDoen

U kunt hier de prijzen bekijken en direct bestellen. Wij streven ernaar om de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor u op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar