Toon navigatie

Contractenrecht

Opdrachtgever en opdrachtnemer

Contractenrecht

Niet alleen jij als ondernemer maar iedereen komt bijna dagelijks in contact met het contractenrecht. Bij een koop, het aangaan van een huurovereenkomst, het afsluiten van een hypotheek of wanneer je gebruik maakt van een dienstverlener. Je hebt dus, vaak onbewust, dagelijks te maken met het contractenrecht.

Contractenrecht – in de praktijk

Ondernemers leggen vaak afspraken vast met andere partijen. Bij een samenwerking is het bijvoorbeeld verstandig om rechten en plichten vast te leggen in de algemene voorwaarden of een contract. Algemene voorwaarden en contracten verkleinen namelijk de kans op risico’s en juridische conflicten.

Zolang de contracten worden nageleefd is er niets aan de hand. Maar wanneer één van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt, of het is onduidelijk wat er precies van wie verwacht wordt, pas dan zal er gekeken worden naar het contract en wat daar is vast gelegd.

Wij zorgen ervoor dat ondernemers, door middel van algemene voorwaarden en contracten, zijn ingedekt zodat zij met een gerust hart een zakelijke relatie aan kunnen gaan.

Duidelijke afspraken? Leg ze vast!

Voorkom dat er tijdens een samenwerking een geschil ontstaat en leg alle afspraken goed vast! Zelfs de meest logische en duidelijkste afspraken! Wat voor jou misschien vanzelfsprekend is, is dit voor jou zakelijke partner helemaal niet logisch! Neem het zekere voor het onzekere – leg ze vast!

Heb je nog een vraag over het contractenrecht? Neem dan gerust contact met ons op! Dit kan via de chat, per e-mail of telefonisch!

Advies nodig?

Heb jij advies nodig op gebied van het contractenrecht? Wacht niet langer en laat je adviseren door één van onze juristen!

Adviseer mij!

Herken de signalen!

Je hebt afspraken vastgelegd in een contract, maar je vermoedt dat de afspraken niet op correcte wijze worden nageleefd.

  • Concurrentiebeding;
  • Er is sprake van overmacht;
  • Wanbetaling.

Praktijk voorbeelden

Klusjes B.V. en Werkjes B.V. komen overeen om gezamenlijk een huis te bouwen voor de woningbouw. Op oudjaarsnacht is het onafgemaakte huis in brand komen te staan. De partijen zijn geschokt. Zijn Klusjes B.V. en Werkjes B.V. schuldig aan de opgelopen schade door de brand?

Hans en Peter hebben een contract afgesloten waarin een concurrentiebeding is opgenomen van één jaar. Een week na beëindiging van het contract stapt Peter over naar de concurrent. Wat kan Hans van Peter eisen na deze overtreding?

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar