Toon navigatie

Onduidelijkheid over ZZP-modelovereenkomst

Onduidelijkheid over ZZP-modelovereenkomst

Bouwbedrijven zijn angstig om zzp’ers in te huren, omdat er te veel onduidelijkheid bestaat over de zzp-modelovereenkomst.

Onduidelijkheid zzp-modelovereenkomst

Zelfstandigen worden het slachtoffer van de slechte voorlichting door de Belastingdienst, dat vindt Zelfstandigen Bouw. Veel bouwbedrijven begrijpen de nieuwe wet op de zzp-modelovereenkomst niet goed, zo zegt de vakbond die de zelfstandigen in de bouw vertegenwoordigt. Dat zou ertoe leiden dat zzp’ers momenteel minder worden ingehuurd.

Bedrijven in verschillende sectoren, maar vooral veel bedrijven in de bouw, vrezen volgens de bond dat ze achteraf loonheffing moeten betalen wanneer ze een zzp’er rechtstreeks inhuren. Deze angst wordt gevoed door onjuiste informatie die verspreid wordt door commerciële intermediairs die geld verdienen aan de bemiddeling van zzp’ers.

Belastingdienst doet niets aan onduidelijkheid ZZP-modelovereenkomst

Het lijkt de Belastingdienst allemaal te ontgaan. “De Belastingdienst doet niets om die spookverhalen de wereld uit te helpen”, zegt voorzitter Charles Verhoef. Het is duidelijk dat intermediairs zorgen voor veel verwarring, maar Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes heeft de misleidende intermediairs nog niet op de vingers getikt.

De ZZP-modelovereenkomst, zo zit het:

De VAR-verklaring is verleden tijd en heeft plaatsgemaakt voor de zzp-modelovereenkomst. Deze nieuwe regeling heeft als doel om schijnzelfstandigheid van zzp’ers, die eigenlijk gewoon bij een bedrijf in dienst zijn, tegen te gaan.

Als opdrachtgever mag je freelancers wel opdrachten geven, maar er mag geen gezagsverhouding zijn. Als dit wel het geval is, ziet de fiscus de werkrelatie als dienstverband en zal je loonheffing moeten betalen.

Toch nog vragen over de ZZP-modelovereenkomst?

Is de zzp-modelovereenkomst voor jou ook nog onduidelijk? Bekijk dan hier wat de ZZP-modelovereenkomst inhoudt en wat de veranderingen voor jou zijn.

Wat onze klanten zeggen

GBH NatureArt
Product ontwerp

"Het opstellen van mijn algemene voorwaarden is in goed overleg en met de juiste aanpassing zeer vlot geregeld...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Boerman Hovenier & Bestratingen
Stratenmaker

"Alles correct en snel afgerond...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar