Toon navigatie

Wetswijzigingen 2017

Wetswijzigingen 2017

Weet jij ook nooit wat er qua wetgeving is gewijzigd? Dan ben jij niet de enige, want dit heeft bijna elke ondernemer! Daarom zetten wij een aantal wijzigingen voor jou kort op een rijtje die van belang kunnen zijn voor jouw onderneming en per 1 juli 2017 zijn ingegaan.

Betaaltermijnen voor bedrijven

Voortaan kunnen grote ondernemingen geen langere betaaltermijn dan 60 dagen overeenkomen met MKB’s en ZZP’ers. Indien er een betaaltermijn van 60 dagen is overeengekomen is dit nietig en de betaaltermijn wordt van rechtswege omgezet in een betaaltermijn van 30 dagen. Dus als een grote onderneming de factuur pas na 30 dagen betaalt, is hij van rechtswege wettelijke handelsrente verschuldigd over de termijn die de 30 dagen overschrijdt.

Basiscontract Arbowet

Heb je personeel? Als jouw antwoord positief is, dan geldt deze wetswijziging ook voor jou! Er is een aanpassing in de Arbowet in verband met de basiscontract. Dit basiscontract wordt gesloten tussen werkgevers en arbodienstverleners.

In dit contract worden minimumeisen gesteld tussen arbodienstverleners en werkgevers. Het zijn rechten en plichten voor de werkgever en de werknemer.

Minimumjeugdloon afgeschaft

Ben je een werkgever en heb je jongeren in dienst? Het minimumjeugdloon wordt in stappen afgeschaft vanaf 21 jaar! Per 1 juli is de maximumleeftijd voor het jeugdloon 22 jaar en in 2019 wordt deze 21 jaar. Nu geldt het minimumloon vanaf 23 jaar.

Het loon van jongeren van 18, 19 en 20 jaar stijgt mee om te voorkomen dat leeftijd een rol kan spelen bij het aannemen van mensen.

Minimumloon gaat omhoog

Verder gaat het wettelijk minimumloon voor werknemers van 22 jaar en ouder bij een volledig dienstverband omhoog naar:

€ 1.565,40 per maand;

€ 361,25 per week;

€ 72,25 per dag.

Onduidelijkheden?

Wil je weten of deze wijzigingen voor jouw onderneming van toepassing zijn of heb je vragen over deze wetswijzigingen, kun je altijd jouw vraag mailen naar: info@veiligdoen.nl

 

Wat onze klanten zeggen

Jef van der Heijden scheepstimmerwerk
Timmerman

"Super goed bedrijf. Ben heel tevreden over de services...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

GOM Design
Grafisch ontwerp en webdesign

"Met VeiligDoen had ik binnen no-time betrouwbare algemene voorwaarden. Ik had wat opmerkingen en aanpassingen,..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar