Toon navigatie

Vergeet Uurtje-factuurtje! Kies voor abonnementen!

Vergeet Uurtje-factuurtje! Kies voor abonnementen!

Hoe kan ik zoveel mogelijk geld verdienen per opdracht? Is een uurtje-factuurtje de beste oplossing? Schrik ik mijn klanten niet af met zo’n fors bedrag in één keer? Veel ondernemers kiezen ervoor een uurtje-factuurtje te gebruiken als verdienmodel. Welke oplossing(en) is/zijn er om zowel de klant als de ondernemer tegemoet te komen?

Wat is een uurtje-factuurtje?

Met een uurtje-factuurtje wordt een factuur bedoeld die is opgesteld aan de hand van het aantal bestede uren. Dit betekent dus dat ieder uur in rekening wordt gebracht. De bestede tijd drukt dus uit hoe moeilijk en/of groot een bepaalde dienst is. Deze wijze van facturering wordt vaak gebruikt binnen de advocatuur, het notariaat maar ook bij jouw plaatselijke garage. De kosten kunnen op deze manier dus snel oplopen. 

Waarom geen uurtje-factuurtje?

Veel klanten ervaren een uurtje-factuurtje niet positief. Ze vinden het systeem niet genoeg duidelijkheid bieden. Het is namelijk niet te achterhalen of een rekening van 6 bestede uren betekent dat de dienst inderdaad 6 uur duurt of dat de dienstverlener er veel langer of korter over heeft gedaan dan nodig is.

Voor een onderneming is continuïteit en succes belangrijk. Dit is moeilijk te realiseren met een uurtje-factuurtje. Als je daarnaast niet genoeg middelen hebt om een eventuele financiële dip op te vangen, is het einde van jouw bedrijf snel in zicht.

Wat nu? Abonnementen!

De beste relatie met een klant ontstaat als ondernemer dan ook op basis van een abonnement. Het gaat de klant om zijn te behalen doelen: het beste resultaat. Een abonnement houdt in dat jij als ondernemer een vast maandbedrag aanbiedt aan de klant. Hoe meer abonnementen verkocht worden, des te zeker een goed inkomen is. Als ondernemer heb je met een abonnement meer controle over je agenda, ben je zeker van een regelmatig inkomen, behoud je dit inkomen ook in vakantieperiodes en klanten voelen zich meer gewaardeerd.
Het gebruiken van abonnementen komt steeds vaker voor: Spotify, Netflix maar ook het leasen van een zakelijke auto!

Misschien zit je nu wel te overwegen om over te gaan naar abonnementen. Let dan wel op of je alles juridisch correct hebt ingedekt! Voor het aanbieden van abonnementen zijn namelijk wel een aantal bepalingen nodig. Deze bepalingen kan je in jouw algemene voorwaarden opnemen. Daarnaast kan ook jouw huidige contract, zoals een overeenkomst van opdracht, niet aansluit op deze vorm van betaling!

Wat onze klanten zeggen

Stramann Bouw B.V.
Aannemer

"Prima manier om je algemene voorwaarden te laten maken...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Jansen Internet Marketing
Internet Marketing

"Ik ben blij dat ik het nu ook veilig doe. De algemene voorwaarden zijn prima in orde en keurig via de e-mail g..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar