Toon navigatie

Vakantie veiligheid

Vakantie veiligheid

Voor de meeste mensen in Nederland is het (bijna) zomervakantie. Geldt dit ook voor de zelfstandig ondernemers onder ons? Nou, niet altijd. Voor de ondernemers die toch op vakantie gaan. Wij hebben hier wat tips voor jullie waardoor je met een gerust hart jouw geliefde bedrijf eventjes links kan laten liggen en kan genieten van de rust. Voor zo ver dat kan natuurlijk!

De koffers zijn ingepakt, de vliegtickets geboekt en de zonnebrandcrème staat klaar. Je bent klaar om de warme vakantielanden op te zoeken. Lekker op een camping staan, backpacken of genieten in een resort. Heerlijk! Toch werkt een groot deel van de Nederlandse ondernemers gewoon door op vakantie. Een top motivatie! Desondanks is het nemen van vakantie ook niet verkeerd. Het biedt een mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen. Ook is het mogelijk dat je tijdens jouw vakantie tot nieuwe inzichten of ideeën komt. Voor de ondernemers die er toch graag een weekje (of meer) tussen uitwillen, hebben wij een aantal tips die er voor zorgen dat jij met een veilig gevoel op vakantie kan gaan!

Tips een veilig vakantiegevoel

Het nemen van vakantie zorgt voor veel ondernemers voor een lastig dilemma. Weegt het nemen van vrije tijd op tegen het, in het ergste geval, verliezen van klanten? In de meeste gevallene is dit antwoord “ja”! De volgende tips zorgen er o.a. voor dat jij geen klanten verliest en dat er niet wordt ingebroken in jouw pand!

 • Ga van http naar https in jouw website-URL
  HyperText Transfer Protocol Secure ofwel https is een uitbreiding van de standaard http. De uitbreiding heeft als doel om veiliger gegevens uit te wisselen. Het wordt nu voor een buitenstaander moeilijker om achter bepaalde gegevens te komen. Perfect dus wanneer je op vakantie gaat! Nu weet je zeker dat het een stuk moeilijker is voor cybercriminals om jouw website te hacken.
 • Veilig bedrijf of werkplek
  Nu de website goed beveiligd is, is het tijd voor de beveiliging van de werkplek. Laat het pand verzekeren, kies voor die alarminstallaties en de beveiligingscamera’s. Zo wordt jouw pand een fort. On-inbreekbaar! Een tip: nep camera’s en een nep alarmkastje bij de voordeur doen ook wonderen.
 • Neem niet allemaal tegelijk vakantie
  Deze tip is misschien een beetje open deuren in trappen, maar dat maakt hem niet minder belangrijk! Wanneer jouw bedrijf meer dan één werknemer in dienst heeft, is het handig dat er altijd een werknemer aanwezig is. Dit zorgt voor minder achterstallig werk, het behouden van klanten en een kleinere inbraakdreiging!

Toch geen vakantie?

Misschien heb je dit jaar geen tijd voor een lange vakantie. Misschien ben je in de vakantie periode wel super druk. Maar neem ook tijdens deze een rustmoment. Doorbreek de dagelijkse sleur of plan een rustdag. Een uitgerust persoon werkt namelijk effectiever!

Wat onze klanten zeggen

Nwsbrf.nl
Nieuwsbriefadviseur- & trainer

"VeiligDoen doet precies wat zij beloven en zijn heel professioneel. Wij hebben onze voorwaarden online laten o..."

 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed

Lees meer ervaringen

Boost Your Trading
Strategisch analyst

"Langs deze weg wil ik veiligdoen.nl en met name mevrouw Kroese bedanken voor de geleverde service. In het kade..."

 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar