Toon navigatie

Stress en werkdruk die jouw nachtrust verstoren?

Stress en werkdruk die jouw nachtrust verstoren?

Steve Jobs, Werner Vogels of Mark Zuckerberg, wie u ook neemt als ondernemer, ze hebben allemaal maar 24 uur in een dag zitten en minimaal 6 uur slaap nodig. Het gaat er dus om wat u met uw tijd doet. Hieronder staan enkele tips die u helpen bij het verminderen van uw stress en werkdruk.

Getting things done

Als ondernemer heeft u vaak oneindig veel to do’s. Dit zorgt voor aardig wat stress en werkdruk. Het gaat er niet om dat u meer doet in minder tijd, maar dat u meer dingen doet die u dichter bij uw doelen brengt. De managementmethode ‘Getting things done’ helpt u om meer inzicht en overzicht van uw taken te krijgen en helpt u prioriteiten stellen. Doordat u meer inzicht en overzicht krijgt heeft u meer rust. Daarnaast maakt u daarbij grotere stappen richting uw doelen. Let bij alle taken wel op dat u urgent niet verwart met belangrijk.

Leer accepteren dat er altijd dingen op uw to-do-list blijven staan en dat er altijd dingen te doen zijn, anders zou u namelijk morgen niks meer te doen hebben.

Tip: Staan sommige to do’s al te lang op uw lijstje? Overweeg dan om ze te schrappen.

Leer ‘nee’ zeggen

Niet elke klus hoeft altijd gelijk uitgevoerd te worden. Stel prioriteiten, werk taken naar deze volgorde af en durf nee te zeggen tegen andere dingen. Het is onverstandig om u de hele dag te laten sturen door prikkels die u van anderen krijgt. Vaak zijn deze namelijk niet gerelateerd aan uw hoofddoelen.

Tip: Maak elke dag een to-do-list, vóórdat u uw mail opent, met belangrijke zaken die u die dag wilt oppakken.

Leer delegeren

Alles zelf willen doen, omdat u dan weet dat het in ieder geval goed gebeurt, klink veel ondernemers waarschijnlijk bekend in de oren. Dit helpt echter niet mee in het verminderen van uw werkdruk. Delegeer. Besteed opdrachten uit aan medewerkers, zodat u bezig kunt met uw ondernemingsdoelen. Geef uw medewerkers vertrouwen en dan gaan ze er wel goed mee om. Doen ze dit niet? Dan heeft u de verkeerde mensen in dienst.

‘Fuck you money’

Als de stress en werkdruk echt te hoog wordt, kunt u het plezier in het ondernemen verliezen.  Zorg dat u altijd een escape heeft, want dat geeft pas echt vrijheid. Hiervoor is een ‘fuck-you-money-potje’ handig. Voor de een is dit een bedrag van 20.000 euro en voor de ander ligt dit hoger. Dit potje fungeert als buffer wat het jaar na het vluchten gebruikt kan worden om zonder zorgen rond te komen. Deze vrijheid om op willekeurige momenten te kunnen stoppen, kan veel zorgen en werkdruk wegnemen.

 

Wat onze klanten zeggen

Variety Fashion
Webshop

"Zeer goede ervaring met VeiligDoen, echt een aanrader...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Hooglands groen
Tuinontwerp en beplantingsadvies

"Zeer positief. Prijs-kwaliteit verhouding is gunstig en ook voor een (beginnende) kleine ondernemer op te bre..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar