Toon navigatie

Social media voor ondernemers

Social media voor ondernemers

Wanneer mensen denken aan social media dan denken ze vaak aan de allergrootste social media campagnes. Hier worden de berichten duizenden keren geliked en honderden keren gedeeld. Toch hoef je geen mega bedrijf te hebben om een groot bereik te creëren op social media. Social media biedt veel kansen voor starters en kleine ondernemingen. Lees alles over social media en enkele social media tips in deze blog!

Social Media

Laten we even simpel beginnen: wat is social media? Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze (aldus www.social-media.nl). Social media platformen geven jou, de ondernemer, de mogelijkheid om informatie te delen met jouw doelgroep. Het belangrijkste aspect van social media is de interactiviteit. Op de verschillende platformen kan je een discussie aangaan met jouw klanten. Op deze manier bind je de klanten aan jou merk wat zal leiden tot meer trouwe klanten en (hopelijk) meer conversie!

Platformen

Er zijn verschillende social media platformen die veel kansen bieden voor ondernemers, zoals LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+ en YouTube. Het is logisch om te denken dat je op zoveel mogelijk platformen actief moet zijn. Dit kan zeker maar dan heb je de tijd nodig! Het is belangrijk jouw social media accounts goed te onderhouden. Zo moet je regelmatig interessante content en kennis delen op social media. Met welk platform jij aan de slag gaat is helemaal aan jou!

LinkedIn

Op LinkedIn kun je een bedrijfspagina aanmaken en kun je bedrijf aanmelden voor verschillende groepen. Hierdoor kun je makkelijk en snel netwerken met potentiële klanten, professionals of opdrachtgevers! LinkedIn helpt jou bij het vergroten van jouw netwerk. LinkedIn is dan ook het meest gebruikte social media platform onder ondernemers!

Op LinkedIn kun je het beste berichten delen tussen 7:00-9:00 of tussen 5:00-6:00.

Facebook

Facebook is het bekendste en grootste social media platform ter wereld. Zo heeft Facebook bijna 1,8 biljoen actieve gebruikers te wereld! Het is dan ook niet zo gek dat bedrijven met meer dan 1,000 Facebook-likes,185% meer traffic naar hun website generen! Maak dus snel een zakelijk account aan en wie weet heb jij die 1,000 likes zo binnen!

Op Facebook kun je het beste berichten delen tussen 13:00-16:00.

Twitter

Twitter is een microblogging platform waar je berichten van maximaal 140 karakters kan opstellen. Bedrijven met 51 tot 100 Twitter-volgers genereren 106% meer traffic naar hun website dan bedrijven met 25 of minder volgers. Twitter is ideaal om jouw doelgroep te bereiken met nieuws, tips en links naar jouw website! Maar let op dat je relevante berichten deelt met de doelgroep! Alleen dan zal het volgersaantal stijgen!

Op Twitter kun je het beste berichten delen tussen 13:00-15:00.

Google+

Google+ is een soort variant op Facebook. Veel mensen hebben automatisch een account. Deze krijg je namelijk wanneer een Gmail-adres of een YouTube-account hebt. Het grootste voordeel van Google + is dat het invloed uitoefent op de SEO-resultaten van jouw website! Wanneer je alleen al vrienden toevoegt aan jouw Google+ cirkel dan is dit al voldoende om de zoekresultaten te beïnvloeden.

Op Google+ kun je het beste berichten delen tussen 9:00-11:00.

YouTube

YouTube is een online videoplatform wat jou de kans geeft om jouw doelgroep te bereiken met beeldmateriaal. Beeldmateriaal scoort immers beter dan een ‘normale’ advertentie! Maak bijvoorbeeld How To-filmpjes om jouw doelgroep te informeren! Het belangrijk dat je kwalitatief goede content upload. Amateuristische content scoort namelijk niet goed.

Wat onze klanten zeggen

Funky Old Furniture
Webwinkel funky meubels

"Ik ben aangenaam verrast door de snelle en duidelijk dienstverlening. Vooral als je kijkt naar hoeveel tijd en..."

 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed

Lees meer ervaringen

Fressh.nl
Apple hulp & websites

"Snelle en goede ondersteuning, duidelijke website en goede communicatie. Daarnaast kreeg ik duidelijke uitleg ..."

 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed

Lees meer ervaringen

 • Helpscout
 • Legal Intelligence
 • Rechtsorde
 • Kluwer navigator

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar