Toon navigatie

Ondernemer onbewust aansprakelijk door opzicht

Ondernemer onbewust aansprakelijk door opzicht

Als ondernemer kunt u aansprakelijk worden gesteld wanneer u schade heeft veroorzaakt. Erg vervelend, maar als ondernemer bent u aansprakelijk voor de werkzaamheden die u en uw personeel verrichten. Schadeclaims die hierbij komen kijken kunnen erg hoog zijn. Om het risico op hoge kosten door schade bij klanten zo beperkt mogelijk te houden is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering een aanrader. Ook helpen goed opgestelde algemene voorwaarden hierbij.

Twee verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen

Wanneer u van plan bent een aansprakelijkheidsverzekering te nemen, is het handig rekening te houden met een belangrijk verschil tussen twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. Deze worden hieronder kort toegelicht.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
De materiële schade en letselschade aan personen en zaken die door de ondernemer of werknemers is veroorzaakt, wordt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedekt. Deze verzekering vergoed bijvoorbeeld de schade wanneer een monteur bij een klant langsgaat en per ongeluk een dure vaas van de klant omstoot.

2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Fouten die met uw werk door de ondernemer of werknemer is veroorzaakt wordt met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering gedekt. Een voorbeeld hiervan is wanneer u een fout advies heeft gegeven waardoor de klant forse financiële schade lijdt.

Laat u altijd voorlichten door een verzekeraar over wat er wel verzekerd is en wat niet. Elk bedrijf is anders en de dekking kan daarom soms variëren.

Let op de opzichtclausule!

Opzicht is tijdelijk hebben van zaken van een ander. Bijvoorbeeld wanneer je iets beheert, bewaart, huurt, gebruikt, leent, vervoert, bewerkt of behandelt van een ander. Wanneer je deze zaken beschadigd, ben je daarvoor aansprakelijk. Bij de meeste verzekeraars is in de voorwaarden een opzichtclausule opgenomen.
Indien deze clausule is opgenomen worden de niet door de verzekeraar gedekt.

U bent dus niet altijd automatisch verzekerd voor opzicht met een aansprakelijkheidsverzekering!

Wanneer er sprake is van lenen is de opzichtclausule in sommige gevallen verzacht omdat het vaak tot veel onbegrip leidde bij verzekerden. Bepaalde schades zijn gedekt tot een bepaald maximum bedrag. Soms zit hier nog wel een eigen risico bij.

Wat onze klanten zeggen

Interhor-Horsystemen B.V.
Productie insectenwering

"Algemene voorwaarden snel en correct opgesteld...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Funky Old Furniture
Webwinkel funky meubels

"Ik ben aangenaam verrast door de snelle en duidelijk dienstverlening. Vooral als je kijkt naar hoeveel tijd en..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar