Toon navigatie

MKB sneller betaald door grotere bedrijven!

MKB sneller betaald door grotere bedrijven!

De betalingen van grotere bedrijven naar het MKB worden steeds sneller afgehandeld. Afgelopen september hebben we nog een blog bericht gepubliceerd met de redenen waarom laat betalers slecht zijn voor het MKB. Liquiditeit is een van de grootste speerpunten. Nu zijn we bijna drie maanden verder en wat is er tot op heden veranderd?

Het lijkt erop dat het bedrijfsleven inziet wat het nut is van het op tijd betalen van openstaande facturen. Minister Kamp van Economische zaken riep laatst grote bedrijven op om het goede voorbeeld te volgen. Hierbij vertelt hij dat een tijdige betaling aan leverancier essentieel is voor het stimuleren van de economische groei en uiteindelijk de werkgelegenheid. Daarnaast laten bedrijven op deze manier zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MKB-financiering

Het kabinet ondersteunt de mkb-ondernemers via diverse garantieregelingen. Voorbeeld hiervan is de Bmkb, zodat ze sneller kunnen investeren en groeien. In 2017 zou er voor circa 4 miljard euro aan garanties klaar liggen voor mkb-bedrijven.

Betaalme.nu

Betaalme.nu is een initiatief vanuit het bedrijfsleven, gericht op het realiseren van makkelijkere toegang tot liquiditeit voor het MKB. Het doel is om ervoor te zorgen dat leveranciers uit het MKB sneller worden betaald. Op jaarbasis is dit al goed voor meer dan 80.000 mkb-toeleveranciers.

Grotere bedrijven

Vooral de grote bedrijven zijn hiervoor verantwoordelijk, tot op heden steunen 34 grote bedrijven het initiatief betaalme.nu. Zij zullen het MKB aan liquiditeit helpen door de openstaande facturen eerder goed te keuren om ze vervolgens sneller te kunnen betalen. De leveranciers dienen hun facturen op tijd en correct te sturen, zodat deze sneller goedgekeurd kunnen worden. De grotere bedrijven streven ernaar om aan het eind van 2017 dit aantal te verhogen naar 100 grote bedrijven. Tienduizenden MKB’ers zullen voordeel hebben van de stap die deze grote bedrijven zetten.

 Zal deze ontwikkeling aanhouden? Wij hopen in ieder geval van wel!

Wat onze klanten zeggen

Jansen Internet Marketing
Internet Marketing

"Ik ben blij dat ik het nu ook veilig doe. De algemene voorwaarden zijn prima in orde en keurig via de e-mail g..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Susan Jager Hovenier
Hovenier

"Met een afwachtende houding toch besloten algemene voorwaarden te bestellen. Nu positief verrast bij het zien ..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar