Toon navigatie

In 7 stappen een bedrijf beginnen

In 7 stappen een bedrijf beginnen

Een gat in de markt ontdekt? Wanneer u een goed idee heeft zijn er verschillende stappen die u moet doorlopen voor u kunt beginnen. U wilt natuurlijk een vliegende start kunnen maken en niet voor allerlei onvoorziene problemen komen te staan. Doorloop deze 7 stappen en begin met veilig ondernemen!

Stap 1: Bedenk wat u wilt en waarom

Een idee alleen is niet genoeg. Het is belangrijk dat u een duidelijk beeld heeft van wat u wilt bereiken en waarom u dit wilt. Vaak zijn mensen geïnteresseerd in de reden die u had om aan het bedrijf te beginnen. Ook kan deze reden mensen overtuigen, bijvoorbeeld wanneer u milieubewust of sociaal verantwoord te werk wil gaan.

Stap 2: Maak een ondernemingsplan

U gaat een bedrijf beginnen. Zorg dan voor een goed ondernemingsplan! In een ondernemingsplan schrijft u alle zaken die omschrijven waar uw bedrijf precies voor staat en hoe u van plan bent de zaken aan te pakken. Bij een ondernemingsplan horen tevens een marketing- en financieel plan.

Ook uw missie en visie worden beschreven in uw ondernemingsplan. Maak voor uzelf duidelijk wat u wilt bereiken met uw bedrijf door uw missie op te stellen. Bedenk een daarbij horende visie. Hoe wilt u dat mensen uw bedrijf beoordelen? Professioneel, modern, biologisch, verantwoord, sexy? Het opstellen van doelen is daarnaast erg belangrijk omdat u hiermee vooruit kunt plannen en bij klanten kunt aangeven wat u wenst te bereiken.

Stap 3: Maak een begroting

Wanneer u een bedrijf gaat beginnen komen hier verschillende kosten bij kijken. Denk hieraan bijvoorbeeld aan het huren van een kantoor of bedrijfsruimte, het inkopen van materialen en eventueel voorraad. Ook horen verzekeringen, belasting en vergunningen bij de begroting. Maak een financieel plan voor het beheer van uw financiën. Voor meer informatie over belastingen voor ondernemers kunt u onze blog over dit onderwerp lezen!

Stap 4: Naam, logo, huisstijl

Een pakkende bedrijfsnaam is essentieel voor een goede start. Zorg ervoor dat de naam van uw bedrijf past bij uw opgestelde missie en visie. Het is belangrijk om een naam te bedenken die nog niet bestaat en bij klanten blijft hangen. Naast een goede naam zijn een logo en huisstijl die passen bij het bedrijf ook erg belangrijk. Het logo is vaak een herkenningspunt voor klanten en een passende huisstijl zorgt voor een mooi geheel bij verschillende producten of diensten.

Stap 5: Belangrijke documenten

Als ondernemer is er ook papierwerk dat in orde moet zijn. Denk hierbij aan algemene voorwaarden, verschillende soorten contracten en verzekeringen. Het is erg belangrijk dat uw bedrijf algemene voorwaarden heeft die zijn afgestemd op de branche en kenmerken van de organisatie. Standaard voorwaarden zijn vaak niet dekkend en volledig. Bij VeiligDoen kunt u voorwaarden en contracten op laten stellen die doelgericht en juridisch waterdicht zijn. Dan begint u veilig aan het ondernemen!

Stap 6: KvK inschrijving

Als u er klaar voor bent om met uw bedrijf te starten is het van belang dat u het bedrijf inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Hiermee regelt u ook gelijk de aanmelding bij de Belastingdienst. Het is aan te raden om uw algemene voorwaarden gelijk te deponeren bij de KvK. Lees hier meer over in onze blog over deponeren.

Stap 7: Klanten werven

Er zijn verschillende mogelijkheden om klanten te werven. Zo kunt u bijvoorbeeld een website opzetten of uw bedrijf via social media promoten. Ook kunt klanten werven door te netwerken. Via mond tot mond reclame kunt u potentiële klanten persoonlijk benaderen en proberen te overtuigen om voor uw product te gaan. Bedenk waar uw doelgroep zich vaak bevindt en maak contacten in de wereld van uw branche.

Wat onze klanten zeggen

Asis-t
Isolatie en steigerbouw

"VeiligDoen beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. Helder en voortvarend afgehandeld zonder nutteloos ge..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Aart Camperinbouw B.V.
Camperbouw

"Leuke prijs, snelle service door levering van 3 werkdagen. Het aanpassen van de algemene voorwaarden is geen p..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar