Toon navigatie

In 5 stappen succesvol social media inzetten!

In 5 stappen succesvol social media inzetten!

‘Social media’ is inmiddels een breed begrip geworden. Er komen steeds meer platformen die hieronder vallen. Ook ondernemers gebruiken steeds vaker social media. Maar hoe zet je social media nou op een goede manier zakelijk in? In de afbeelding hiernaast zijn de resultaten uit onderzoek over het gebruik van social media door ondernemers weergegeven.

Het is niet moeilijk om social media te gebruiken. Maar om er ook verkopen uit te halen is het van belang dat er meer gebeurd dan alleen een profiel aanmaken. Verschillende ondernemers hebben hun ervaringen met ons gedeeld. Na het onderzoeken van deze gegevens komende volgende 5 stappen naar voren die u kunt gebruiken om succesvol aan de slag te gaan met social media

Stap 1: Maak een social media strategie

Zorg dat uw volgers kunnen zien wat u bedrijf doet en waar u voor staat. Met social media kunt u uw bedrijf ondersteunen in het laten zien van uw doelen en kernwaarden. Zorg voor een strategie bij het plaatsen van uw berichten, er moet een zekere samenhang te vinden zijn in uw berichten om uw doel te kunnen begrijpen. Wat wilt u uw klanten laten zien?

Stap 2: Richt u op uw eigen doelgroep

Bij het gebruik van social media kunt u zich het beste op uw eigen doelgroep richten. Welke social media gebruikt uw doelgroep het meest? Niet alleen om te bepalen welke social media u het beste kunt inzetten maar ook op welke manier u het beste de berichten kunt vormgeven, bijvoorbeeld informeel voor jongeren en formeel voor bedrijven.

Stap 3: Maak geen spamberichten

Als er iets irritant is op social media dan is het wel spam. Zorg ervoor dat u niet alleen reclame maakt. Vraag uzelf af: wat wil mijn doelgroep graag lezen? Zorg dat u uw doelgroep aanspreekt met voor hun interessante of grappige berichten.

Stap 4: Gebruik humor

Humor werkt. Wanneer iemand bijvoorbeeld op Facebook een bericht ‘leuk’ vindt wordt het ook op zijn of haar profiel weergegeven. Dit betekent dat uw bericht veel meer bereik heeft. Uw bedrijfsnaam wordt op deze manier geassocieerd met positieve reacties. 

Stap 5: Bouw een groot netwerk op

Om veel mensen te bereiken met social media is het van belang om veel volgers te hebben. Voeg zelf ook uw klanten toe of volg uw klanten om iets terug te doen. Mensen zijn vaak geneigd om te gaan voor een ‘follow4follow’. Dit betekend dat wanneer u hen volgt, zij u ook gaan volgen.

Wilt u weten wat de beste manieren zijn om nieuwe klanten binnen te halen?

Download de whitepaper!

Wat onze klanten zeggen

Fressh.nl
Apple hulp & websites

"Snelle en goede ondersteuning, duidelijke website en goede communicatie. Daarnaast kreeg ik duidelijke uitleg ..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Black Tulip Security
Beveiliging

"Snel, eenvoudig, grondig en goed eindresultaat...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar