Toon navigatie

Wat kun je met een bedrijfsfilm bereiken?

Wat kun je met een bedrijfsfilm bereiken?

VeiligDoen heeft eindelijk een bedrijfsfilm! Veel bedrijven hadden dit al, dus wij konden natuurlijk niet achterblijven! Waarom het voor veel bedrijven lang duurt voordat er een film is? Geen idee, waarschijnlijk omdat een bedrijfsfilm vaak voor ondernemers geen prioriteit heeft. Wanneer je een goede bedrijfsfilm hebt dan is dit dé manier om je bedrijf te promoten en profileren. Zullen de adviesaanvragen nu binnen rollen? Zullen we omkomen in de algemene voorwaarden en contracten die we moeten op stellen? Ik hoop het! Maar de tijd zal het leren!

Men gelooft vaak dat een bedrijfsfilm alleen goed is voor het versterken van het imago en de identiteit van het bedrijf. Dit is ook waar, maar een bedrijfsfilm is ook een super manier om te communiceren. In de film kan een ondernemer duidelijk maken waar het bedrijf voor staat, welke service het biedt of welke producten of diensten verkocht worden. Het is een manier om klanten op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Het creëert een betrokkenheid tussen het bedrijf en de klanten en werknemers.

Imago

Doordat een bedrijfsfilm een goed beeld geeft van het bedrijf is dit bevorderlijk voor zowel de interne als externe identiteit en het imago van het bedrijf. De boodschap die in een bedrijfsfilm zit wordt vele malen beter onthouden en opgenomen door potentiële klanten dan een geschreven verhaal. Het is dan ook belangrijk dat de film aansluit op de branding van de onderneming. Dus zorg voor een goed verhaal en een sterke boodschap! Hierdoor zal de doelgroep zich aangesproken voelen.

Aandacht

Films trekken eerder de aandacht dan een lang stuk tekst. We hebben het allemaal meegemaakt, even dom naar de televisie aan de muur staren wanneer je aan het wachten bent op je patatje speciaal in de cafetaria (of chinees). Bewegende beelden zijn namelijk interessant! Een bedrijfsfilm trekt de aandacht! Er zijn twee varianten binnen bedrijfsfilms. Of het is een snelle, krachtige film die de aandacht trekt en kort samenvat wat het bedrijf inhoudt. Ook kan er voor een uitgebreidere versie gekozen worden. Nu kunnen alle punten die de onderneming belangrijk vindt goed toegelicht worden. Een bedrijfsfilm met goede muziek, een goed verhaal en goede beelden trekt klanten naar je toe. En niet geheel onbelangrijk: klanten onthouden je bedrijf eerder!

Naamsbekendheid

Het internet heeft er voor gezorgd dat een bedrijfsfilm veel interessanter is geworden dan vroeger. Het is nu veel makkelijker geworden om de film te verspreiden. Dit is cruciaal voor de naamsbekendheid. Wanneer filmpjes snel gedeeld worden, worden ze aan een groter publiek getoond dan vroeger ooit ingebeeld was. Dit delen zorgt voor een grotere naamsbekendheid! Wie weet gaat je bedrijfsfilm wel viraal!

Vindbaarheid

Wanneer je jouw bedrijfsfilm op YouTube, Facebook of LinkedIn (of een ander social media kanaal) post, dan spoor je potentiële klanten aan om jouw website te bekijken. Gevolg hiervan is dat je meer klanten zult werven! Een groter bereik is het gevolg. Dit is niet het enige voordeel. Bij Google trekt een bedrijfsfilm vaak de aandacht. Google is gek op online video’s en beloont dit ook. Websites met online video’s komen namelijk hoger in de zoekresultaten! Nu zal je bereik twee keer zo groot worden. Je bent namelijk beter vindbaar en je hebt een super bedrijfsfilmpje!

VeiligDoen: de bedrijfsfilm

Ben jij benieuwd of wij al deze punten hebben toegepast in ons eigen bedrijfsfilmpje? Ben je simpelweg geïnteresseerd in onze super goede bedrijfsfilm? Of wil je onze bedrijfsfilm, en dus ons, helpen om zo vaak mogelijk bekeken te worden en zoveel mogelijk nieuwe klanten te werven? Wacht dan niet langer en leer hoe je in 7 stappen veilig kan ondernemen!

Wat onze klanten zeggen

Peters timmer- en interieurwerken
Timmer- en interieurwerken

"De manier van werken vind ik prettig, duidelijk en niet erg duur...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Secure Buildings & Services
Dienstverlener

"VeiligDoen is een dienstverlener die de klant centraal heeft staan. Snel en alert reageert conform de wensen v..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar