Toon navigatie

De 5 meest rare algemene voorwaarden

De 5 meest rare algemene voorwaarden

Zeg eens eerlijk: leest u algemene voorwaarden? Doordat veel organisaties gebruik maken van enorm lange en ingewikkelde algemene voorwaarden lezen veel consumenten ze niet voor het aanschaffen van producten of het gebruik maken van diensten. Toch is het aan te raden dit wel te doen. Lees de volgende vijf voorbeelden, dan zult u zien wat voor rare dingen er in algemene voorwaarden kunnen staan!

1. iTunes: “Om spier- en gewrichtspijn of oogklachten tijdens het gebruik van de producten aangeboden in de Stores te voorkomen, moet u regelmatig pauzeren, en moet u langer onderbreken wanneer u pijn voelt, vermoeid bent of u onprettig voelt.”

* Een andere rare zin in de algemene voorwaarden van iTunes:
“U gaat tevens akkoord dat u deze producten niet gebruikt voor doelen die verboden zijn volgens de Wet van Verenigde Staten, inclusief het ontwikkelen, ontwerpen, fabriceren of produceren van raketten, nucleaire-, chemische- of biologische wapens.”

2. Tumblr: “Je moet minstens 13 jaar oud zijn om Tumblr te mogen gebruiken. Serieus, dit is een echte regel gebaseerd op de wetgeving van de Verenigde staten. Indien je 12,9 jaar oud bent, ben je jonger dan 13 jaar, gebruik dan geen Tumblr. Vraag je ouders om een Xbox of probeer een boek.”

3. Wikipedia: “Wikipedia neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor het niet halen van vakken op school door het gebruik maken van de informatie op de site voor verslagen.”

4. Volkskrant: “De naam van de site mag niet genoemd worden bij hyperlinks naar de website.”

5. Facebook: “Voor inhoud waar intellectuele eigendomsrechten rusten, zoals foto’s en video inhoud, geef je ons nadrukkelijk de volgende toestemming afhankelijk van je privacy- en app instellingen: je verleent ons een niet exclusieve, overdraagbare royalty vrije, wereldwijde licentie om alle inhoud te gebruiken die je plaatst op Facebook.”

Het is duidelijk dat er vreemde dingen in algemene voorwaarden kunnen staan. Wees dus gewaarschuwd en lees algemene voorwaarden altijd voordat u ze accepteert!

Wat onze klanten zeggen

Villa Elektra
Elektricien en KNX Domotica engineer

"Ik ben erg tevreden over de diensten van VeiligDoen en kan VeiligDoen iedereen aanraden...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

De witte olifant
Natuurgeneeskunde

"Na de concept algemene voorwaarde ingestuurd te hebben per mail, kreeg ik binnen de afgesproken termijn keurig..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar