Toon navigatie

Affiliate marketing, wat is dit nou precies?

Affiliate marketing, wat is dit nou precies?

Affiliate marketing, je hebt er vast wel eens over gehoord. Wanneer bedrijven gebruik maken van affiliate partners dan hoor je vaak de mooiste verhalen. Zo zijn er grenzeloze verdienmodellen en schieten de verkopen door het plafond. Maar wat houdt affiliate marketing nou precies in? Hoe werkt affiliate marketing? En last but not least, hoe verdien je geld met affiliate marketing. Je leest er alles over in deze blog!

Alhoewel affiliate marketing moeilijk klinkt is het toch erg makkelijk toe te passen. Het komt erop neer dat je met affiliate marketing producten en diensten van andere bedrijven op je eigen website promoot. Het mooie hieraan in dat de affiliate een commissie ontvangt over ieder verkocht product en/of dienst van een partner. Een percentage van het verkochte bedrag keert als commissie terug bij de affiliate door het aanbieden van andermans producten.

Hoe werkt affiliate marketing?

Veel websites die aan affiliate marketing doen promoten producten van anderen omdat ze zelf geen producten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonvergelijkingssite of aan beslist.nl. Zij maken zelf geen producten, maar promoten producten van anderen met behulp van affiliate links. In een affiliate link zit jouw unieke code. Met deze unieke code kan het bedrijf zien dat een klant via jouw website bij hun terecht is gekomen en een bestelling heeft geplaatst. Zo weet het bedrijf wie van de affiliates recht heeft op een commissie.

Om een affiliate link te creëren moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. Deze affiliate netwerken maken een affiliate link voor jou. Zo kun je beginnen met affiliate marketing zonder enige technische kennis!

De drie grootste affiliate marketing bedrijven in Nederland zijn:

Geld verdienen

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met affiliate marketing. Zoals genoemd kun je geld verdienen wanneer iemand een product koopt via jouw website. Je krijgt vervolgens een commissie. Dit is een percentage van het verkochte bedrag (meestal 10-20%). Dit voorbeeld werkt volgens het Click per Sale (CPS) verdien model. Er zijn drie verdienmodellen die het meest gebruikt worden bij affiliate marketing:

  • CPS (Click per Sale) – Je krijg een commissie over het verkochte product wanneer een websitebezoeker een product op jouw site heeft gekocht.
  • PPC (Pay per Click) – Je krijgt een commissie wanneer een websitebezoeker op het promotiemateriaal van jouw website klikt.
  • PPL (Pay per Lead) – Je krijgt een commissie wanneer een websitebezoeker zijn gegevens achterlaat op jouw website (door zich bijvoorbeeld in te schrijven voor de nieuwsbrief) die de adverteerder kan gebruiken.

Alles wat hierboven genoemd is kan natuurlijk ook omgedraaid worden! Wanneer jij zelf wel producten maakt dan wil je natuurlijk dat andere websites jouw producten en diensten promoten! Het is dan altijd een slim idee om te vragen om een wisselwerking. Wilt een ander bedrijf dat jij hun producten promoot? Vraag dan ook of zij jouw producten kunnen promoten. Nu krijgen jullie beide een commissie wanneer er een product wordt verkocht!

Affiliate worden van VeiligDoen?

VeiligDoen maakt ook gebruik van affiliate marketing. Wil jij meer weten over het affiliate partnerprogramma bij VeiligDoen? Bekijk dan ons affiliate programma! Heb je niet meer informatie nodig en wil je meteen met ons een partnerschap aangaan? Stuur dan een e-mail naar [email protected] om je aan te melden!

Wat onze klanten zeggen

GBH NatureArt
Product ontwerp

"Het opstellen van mijn algemene voorwaarden is in goed overleg en met de juiste aanpassing zeer vlot geregeld...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Kwaliteitsinstituut Dyslexie
Kwaliteitsregister

"Betrouwbare dienst. Ze doen wat je vraagt...."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar