Toon navigatie

Affiliate marketing, waar moet je op letten?

Affiliate marketing, waar moet je op letten?

Wanneer je eenmaal weet wat affiliate marketing is ben je al halverwege! Je moet nu nog voor jezelf besluiten met welk bedrijf je wilt samenwerken. Welk product is voor jouw bedrijf/website het beste om te adverteren? Of welk product wil je graag dat een affiliatepartner voor jou adverteert? En hoe vind je deze bedrijven? Je leest het hier!

Vaak wordt gedacht dat alleen de grote A-merken aan affiliate marketing doen, maar niets in minder waar! Veel kleine webwinkels hebben duizenden affiliates naar zich zelf toe weten te trekken. Iedereen kan een succesvol affiliate programma opzetten, of je nu een groot of een klein bedrijf hebt. Belangrijk is dat je een goede samenwerking hebt met jouw affiliates en dat je ze volledig begrijpt.

Affiliate samenwerking

Even een snelle check om te zien of je klaar bent voor de volgende stap in affiliate marketing:

 • Weet je wat affiliates zijn?
 • Weet je hoe een affiliate samenwerking in elkaar zit?
 • Weet je hoe je geld kan verdienen met affiliates?

Heb je op alles ‘ja’ geantwoord? Gefeliciteerd! Jij bent klaar om te beginnen met het zoeken naar affiliates! Heb je nog geen idee wat affiliates zijn? Lees dan meteen meer informatie over affiliates om je op weg te helpen!

Hoe je succesvol wordt in affiliate marketing komt overeen met hoe je succes bereikt in alles wat je doet: werken aan je passie. Wanneer je werkt in een markt waar je passie ligt dan komen hier altijd de beste resultaten uit. Kies dus ook een product om te promoten wat aansluit bij deze markt! Jij zult nooit een product goed promoten wanneer je niet achter dit product staat. Wanneer je het product interessant vindt dan zullen de berichten die je hier over schrijft ook een stuk leuker zijn om te lezen! Dus ben jij een vegetariër? Ga dan vooral geen vleesproducten promoten op je website! Heb je een website over online adverteren? Dan hebben printadvertenties hier natuurlijk niks te zoeken!

Wil jij geen producten van andere bedrijven promoten, maar wil jij dat jouw producten door derden gepromoot worden? Eigenlijk geldt dan hetzelfde principe. Ga op zoek naar websites die zich in dezelfde markt bevinden als jij. Jullie delen waarschijnlijk dezelfde doelgroep waardoor je producten sneller verkocht zullen worden!

Waar vind je affiliates?

Jij wilt dat jouw producten niet alleen gepromoot worden door jouw bedrijf maar ook door andere bedrijven. Dit is een goed streven en ook heel effectief! Maar waar vind je deze affiliates? Er zijn verschillende manieren om affiliates te vinden:

 • Google – Je kunt affiliates simpelweg zoeken via Google. Ga opzoek naar websites die zich in dezelfde branche bevinden als jij en vraag of ze geïnteresseerd zijn in een eventuele samenwerking. Vervolgens leg je ze uit wat een affiliate partnerschap met jouw bedrijf inhoud.
 • Klanten – Maak van jouw klanten affiliates door hen te vragen voor een partnerschap! Wanneer jij goede producten aflevert aan jouw klanten dan zullen zij anderen graag vertellen over jouw goede service. Een affiliate samenwerking is dan de volgende stap!
 • PayproPaypro is een affiliate netwerk waar jij wel duizenden affiliates kunt vinden die misschien geïnteresseerd zijn in het promoten van jouw product.

Affiliate voordeel

Wanneer je een samenwerking aangaat met een affiliate kunnen hier veel voordelen aanzitten! Hoe beter jouw affiliates zijn in internet marketing, des te beter ze jouw product kunnen promoten. Hoe beter een product gepromoot wordt, hoe meer resultaat jij uiteindelijk zult behalen! Hierom is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan jouw affiliates. Heeft een van jouw affiliates een vraag over een van jouw producten? Geef dan uitgebreid antwoord! Nu wordt het voor hen makkelijk om jouw product te promoten, zij moeten over zo veel mogelijk informatie beschikken!

Affiliate worden van VeiligDoen?

VeiligDoen maakt ook gebruik van affiliate marketing. Wil jij meer weten over het affiliate partnerprogramma bij VeiligDoen? Bekijk dan ons affiliate programma! Heb je niet meer informatie nodig en wil je meteen met ons een partnerschap aangaan? Stuur dan een e-mail naar marketing@veiligdoen.nl om je aan te melden!

Wat onze klanten zeggen

Secure Buildings & Services
Dienstverlener

"VeiligDoen is een dienstverlener die de klant centraal heeft staan. Snel en alert reageert conform de wensen v..."

 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed

Lees meer ervaringen

Rullens Communicatie
Communicatieadviseur

"Binnen twee dagen had ik algemene voorwaarden op maat en had ik antwoord op mijn vragen. Veel kennis, prettig ..."

 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed
 • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar