Toon navigatie

5 tips voor een perfecte eerste indruk

5 tips voor een perfecte eerste indruk

Voor ondernemers is netwerken erg belangrijk. Eerste ontmoetingen horen hierbij. Belangrijke klanten binnenhalen of met andere ondernemers een samenwerking aangaan kan essentieel zijn voor uw bedrijf. Hoe kan u zorgen voor de perfecte eerste indruk?

1. Online eerste indruk

Wanneer iemand solliciteert bij uw bedrijf, is het handig om die persoon eerst even te ‘google-en’. Op social media is allerlei informatie te vinden over de vrijetijdsbesteding van mensen maar ook over de manier van communiceren. Vergeet ook niet uw eigen social media. Anderen zullen ook informatie over u gaan zoeken voordat ze met uw bedrijf in zee willen gaan. Social media als bijvoorbeeld Facebook wordt meestal gebruikt voor het delen van hobby’s of activiteiten ter invulling van de vrije tijd. Dat is prima, maar wees selectief met de informatie die u online plaatst. Wil je  meer informatie over wanneer mensen betrouwbaar zijn? Lees deze 12 tips.

2. Visitekaartje met stijl

Laat bij het netwerken een visitekaartje achter. Dit kan er voor zorgen dat u net even wat opvallender bent dan de concurrent wiens naam alweer vergeten is. Met een visitekaartje wordt u herinnert. Zorg er wel voor dat uw kaartje er uniek en professioneel uitziet. Het lijkt iets kleins, maar toch kan een origineel kaartje helpen bij het achterlaten van een goede eerste indruk.

3. Weet wat je nog niet weet

Een eerste indruk achterlaten doet u met een doel. Bereidt u goed voor door op te schrijven wat u uit de afspraak wilt halen. Met een concreet doel voor ogen komt u geïnteresseerd en zelfbewust over. Zorg er bovendien voor dat u uw gesprekspartner ook de ruimte geeft om vragen te stellen.

4. Wat zit je haar goed

Maak geregeld een complimentje. Hierdoor komt u niet alleen vriendelijk over, maar maakt u uw gesprekspartner ook comfortabeler. Zorg er wel voor dat uw compliment past bij het moment en bij de relatie die u met uw gesprekspartner heeft. Het hoeft niet opvallend te zijn, opmerken dat de ander een interessant verhaal verteld heeft kan al genoeg zijn om de eerste indruk die u achterlaat te verbeteren.

5. Eerlijkheid duurt het langst

Vertel wat er mis ging in uw carrière. Vul dit aan met de les(sen) die u hierdoor hebt geleerd. Niemand is perfect, dus doen alsof u perfect bent kan ervoor zorgen dat u ongeloofwaardig overkomt. Vaak helpt het om ook slechte eigenschappen of mislukte projecten te benoemen. Zorg er wel voor dat dit altijd onderbouwd wordt met positieve gevolgen of tegenhangers.

Wat onze klanten zeggen

Uitlijning in onderwijs
Onderwijs

"Correct, vlot en volledig. Mogelijkheid tot aanpassingen of aanvullingen op concept-versie. Ondersteuning word..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Apollo Service Handelsonderneming
Elektro warmte specialist

"Een soepele afhandeling van een paar dagen. Dat wat was beloofd op de website was dan ook zeker waargemaakt. B..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar