Toon navigatie

5 tips ter voorbereiding op survival

5 tips ter voorbereiding op survival

Kruipt het ondernemersbloed waar het niet gaan kan? Je waagt eindelijk de stap naar het ondernemerschap en vraagt je af wat er allemaal op je pad komt tijdens de voorbereiding hiervan. Veilig Doen heeft onderzoek gedaan onder militairen en ondernemers, waar vijf tips zijn uitgekomen ter voorbereiding op het ondernemen.

1. Geloof in wat je doet

Je kent ze wel, ondernemers die dag en nacht door ploeteren om hun droom waar te maken. Dit is natuurlijk een ongezonde manier van werken, maar dit bewijst wel wat voor inzet een ondernemer nodig heeft. Vooral in de opstartfase van je bedrijf zal er veel tijd en energie van je gevraagd worden, maar dit is voor een goed doel. Net als militairen, beginnen ondernemers aan een “missie” omdat ze geloven dat zij het verschil kunnen maken.

2. Zoek support

Niemand kan in zijn eentje de wereld aan. Militairen zijn vaak lang van huis. Wanneer de vriendin via Skype of WhatsApp laat weten dat ze aan hem denkt, zal de militair gemotiveerder zijn om door te gaan. Net als een militair heeft een ondernemer zo af en toe wat liefde en support nodig.

3. Leer om van risico’s te houden

Risico’s zijn er altijd en daar is een militair zich maar al te bewust van. Een militair in oorlogsgebied loopt een groot risico. Risico’s zullen niet verdwijnen. Het is niet zonder gevaren om een bedrijf te starten als ondernemer. Ondernemers zien een uitdaging als een kans en niet als een risico. Vertrouw dus te allen tijde op je instinct, want je hebt toch niet voor niets die ondernemersgeest?!

4. Focus op wat je doet

Een militair staat stil bij hoe hij zijn tijd gaat besteden en wat hij dus wel of niet kan doen. Hij focust zich op wat hij doet door zijn calorieën te sparen wanneer hij een beperkte voorraad eten mee heeft voor onderweg. Een ondernemer heeft eigenlijk nergens tijd voor, behalve nadenken over de dingen die hij nog moet doen. Toch zal je tijd moeten maken om goed te eten, voldoende te slapen, sporten en vrije tijd. Het lijkt misschien een tijdverspilling om tijd te besteden aan die zaken, maar deze “tijdverspillers” zijn eigenlijk “tijdredders”.

5. Checklist

Hup, het bos in en survivallen maar! Nee, zo werkt het niet. Je zult eerst moeten bedenken wat je allemaal nodig hebt om te overleven in de wildernis (onderdak, eten en drinken…) Ondernemerschap eist ook voorbereiding. Zo komen er veel nieuwe dingen op je pad als startende ondernemer. Veel ondernemers beginnen aan een uitdaging, maar weten niet wat daar allemaal bij komt kijken. Maak daarom voor jezelf een checklist (inschrijving KvK: check, algemene voorwaarden: check, enzovoorts.) Houd je checklist simpel en realistisch; schrijf alleen de essentiële punten op die je moet afvinken in de opstartfase van je bedrijf.

Klaar voor de start…

Er komt veel op je af wanneer je de keuze maakt om te starten als ondernemer. Heb je de juiste drive om aan de slag te gaan als ondernemer? Dan is het gebruik van deze tips een goede aanvulling om het ondernemen voor jezelf een stuk makkelijker en overzichtelijker te maken.

Wat onze klanten zeggen

RAPD Consult
Consultant

"Ik heb mijn algemene voorwaarden laten opstellen. VeiligDoen heeft deze op maat gemaakt en het hele traject we..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

De witte olifant
Natuurgeneeskunde

"Na de concept algemene voorwaarde ingestuurd te hebben per mail, kreeg ik binnen de afgesproken termijn keurig..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar