Toon navigatie

Belangrijke verzekeringen voor starters

Belangrijke verzekeringen voor starters

Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken. Een belangrijk aspect hiervan is het afsluiten van verzekeringen. Wat zijn belangrijke verzekeringen voor starters? Hier worden de 3 belangrijkste uitgelegd! 

1. Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in ons lang, maar wel aan te raden. Als jij iets doet waardoor schade ontstaat, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld. Dat betekent dat jij opdraait voor de geleden schade. Dit houdt in: materiële schade en letselschade. Vooral letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het prettig als je terug kunt vallen op je verzekering.

De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen verzekeren tot een maximum van 500.000 euro. Voor brand kun je naast de reguliere aansprakelijkheidsverzekering een brandverzekering afsluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert de financiële gevolgen van een geleden schade. Als de schade niet met opzet veroorzaakt is door jou dan vergoedt de verzekering deze schade. Alleen wanneer je opzettelijk schade toebrengt zal je zelf voor de kosten op moeten draaien.

Daarnaast kun je een soortgelijke bepaling opnemen in de algemene voorwaarden of een contract waarin alle schade die niet opzettelijk veroorzaakt is uitgesloten wordt. Hiermee beperk je aansprakelijkheid en onderneem je een stuk veiliger!

2. Rechtsbijstandsverzekering

Naast een aansprakelijkheidsverzekering is het ook verstandig om een rechtsbijstand verzekering af te sluiten. Deze dekt grotendeels de kosten van je advocaat. Mocht je dan aansprakelijk gesteld worden voor een schade en dit willen aanvechten om zo een grote schadeclaim te voorkomen, dan bespaar je in ieder geval de dure advocaat kosten. Wanneer je te maken krijgt met ontslag, miskoop of bijvoorbeeld een burenruzie dan heb je altijd een jurist aan jouw zijde.

3. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Tot slot is een arbeidsongeschiktheidsverzekering zeker niet onverstandig om te hebben. Deze is vooral handig wanneer je personeel in dienst hebt. Wanneer het personeel arbeidsongeschikt blijkt draai jij dan niet voor de kosten op, dit doet de verzekering. Zo kom je niet zonder inkomen te zitten als je niet kunt werken. Je zorgt voor een financieel vangnet, omdat je meestal geen uitkering krijgt van de overheid.

Tips

Om de premies van je bedrijfsverzekeringen laag te houden kun je navraag doen bij verzekeraars. Veel van deze verzekeraars hebben korting voor startende ondernemers. Daarnaast kun je verzekeringen bundelen in één pakket, waarbij je vaak korting krijgt op de premie.

Check

Dit zijn 3 belangrijke verzekeringen die je als ondernemer moet hebben. Daarnaast moet je als ondernemer de juiste ondernemer skills bezitten. Ben jij een echte ondernemer? Check of jij de survival skills voor een echte ondernemer hebt!

Wat onze klanten zeggen

Secure Buildings & Services
Dienstverlener

"VeiligDoen is een dienstverlener die de klant centraal heeft staan. Snel en alert reageert conform de wensen v..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Boost Your Trading
Strategisch analyst

"Langs deze weg wil ik veiligdoen.nl en met name mevrouw Kroese bedanken voor de geleverde service. In het kade..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar