Toon navigatie

Algemene voorwaarden fysiotherapeut

Als u een onderneming heeft of wilt oprichten heeft u te maken met het opstellen van algemene voorwaarden. Wat zijn algemene voorwaarden en hoe moeten ze opgesteld worden? In de algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van de klant en u duidelijk beschreven. Algemene voorwaarden maken een deel uit van een overeenkomst. De algemene voorwaarden kunnen u tijd en kosten besparen. U hoeft namelijk niet bij elke overeenkomst te onderhandelen over leveringstijden, verzendkosten, betalingsmogelijkheden, garantie, aansprakelijkheid en dergelijke.

Informatieplicht algemene voorwaarden fysiotherapeut

Het alleen laten opstellen van algemene voorwaarden is onvoldoende om u als ondernemer tegen de gevaren van het ondernemen te beschermen. Als ondernemer moet u uw algemene voorwaarden op de juiste manier gebruiken. Indien u als ondernemer de algemene voorwaarden niet op de juiste manier toepast kan de klant de algemene voorwaarden voor de rechter laten vernietigen. U moet aan de volgende eisen voldoen willen de algemene voorwaarden geldig zijn:

  • Wees op tijd: De algemene voorwaarden moeten vooraf of, als het echt niet anders kan, tijdens het sluiten van de overeenkomst verstrekt worden. Heeft u ook zo’n hekel aan mensen die op het laatste moment nog ergens mee komen? In dit geval heeft de laatkomer pech, zorg er dus voor dat u de voorwaarden op tijd verstrekt;
  • Bied duidelijk aan: Zorg ervoor dat de klant de mogelijkheid heeft om van de algemene voorwaarden kennis te nemen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door de voorwaarden op de achterkant van een contract af te drukken, mits u er op de voorkant naar verwijst. Niet iedereen houdt zich bezig met de achterkant van een contract, dus zonder verwijzing kijkt men er al snel overheen;
  • Vraag instemming: Natuurlijk moet de klant het eens zijn met uw voorwaarden. U kunt hiervoor om schriftelijke toestemming vragen, maar u kunt ook gaan voor de stilzwijgende acceptatie. Beiden gelden als instemming.

Gratis voorwaarden of VeiligDoen?

Algemene voorwaarden zorgen voor duidelijkheid en nemen vragen over het verkoopproces weg bij (potentiële) klanten. Het bespaart u moeite om telkens bij een overeenkomst weer opnieuw afspraken te maken met de klant. U kunt ervoor kiezen om zelf de voorwaarden te gaan opstellen, maar u kunt algemene voorwaarden opstellen bij VeiligDoen. Bij het zelf opstellen loopt u het risico dat deze voorwaarden onvolledig zijn en onjuist. Vaak moeten deze dan ook door een jurist gecontroleerd worden. Voorwaarden van VeiligDoen sluiten specifiek aan bij uw bedrijfsvoering en de branche waarin u verkeert. Deze maatwerk voorwaarden verkleinen de kans op juridische geschillen.

Wil u meer weten of heeft u vragen over algemene voorwaarden fysiotherapeut? Onze juristen zijn u graag van dienst. Zie prijzen en bestellen voor een overzicht van onze pakketten of neem contact op met info@veiligdoen.nl.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar