Toon navigatie

Algemene voorwaarden fotograaf

Algemene voorwaarden fotograaf

Voor u als fotograaf zijn goed opgestelde algemene voorwaarden van groot belang. In de algemene voorwaarden wordt beschreven wat de rechten en plichten van u en uw klanten zijn. Op deze manier worden de juridische risico’s beperkt die het vak en het ondernemerschap met zich meebrengen.

Belang goede algemene voorwaarden fotograaf

Het is van belang dat er bij het opstellen van de algemene voorwaarden rekening wordt gehouden met de wetgeving die voor ieder bedrijf van belang is.Daarnaast moet er ook gekeken worden naar juridische aspecten die specifiek belangrijk zijn voor u als fotograaf.Ook aspecten die specifiek van belang zijn voor uw bedrijf moeten bij het opstellen van de algemene voorwaarden in beschouwing worden genomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Portretrecht: Wilt u de foto’s van uw opdrachtgevers gaan gebruiken voor uw etalage of portfolio? In de wet wordt onderscheid gemaakt tussen portret in opdracht en portret niet in opdracht. Het is belangrijk om de rechten en plichten met betrekking tot het portretrecht duidelijk op te nemen in de algemene voorwaarden.
  • Kwaliteit: Bent u er verantwoordelijk voor wanneer de kwaliteit van uw foto’s tegenvalt op ander formaat? Door dit in uw algemene voorwaarden te laten vastleggen voorkomt u juridische problemen.
  • Auteursrecht: In hoeverre is uw opdrachtgever vrij om uw creatieve werk te verspreiden en te gebruiken? Het is verstandig dit te laten vastleggen in uw algemene voorwaarden, zodat u latere conflicten voorkomt.

De algemene voorwaarden aanpassen aan de branche waarin u werkt is dus erg belangrijk. Op deze manier krijgt u algemene voorwaarden die passen bij het werk dat u levert en de risico’s die hieraan verbonden zijn.

Algemene voorwaarden fotograaf op laten stellen

VeiligDoen kan u helpen met het opstellen van uw algemene voorwaarden. Onze juristen stellen algemene voorwaarden op maat voor u op. De voorwaarden zijn altijd opgesteld aan de hand van de meest recente wetswijzigingen. Indien u zelf de voorwaarden zou opstellen is het van belang deze te laten controleren door een jurist, ook dit kan bij VeiligDoen.

Bestellen bij VeiligDoen

Bekijk onze prijzen en bestel direct uw algemene voorwaarden.We streven ernaar binnen drie werkdagen de volledig aan uw bedrijf aangepaste algemene voorwaarden bij u aan te leveren.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar