Toon navigatie

Algemene voorwaarden webdesign

Heeft u een bedrijf in de webdesign branche en bent u op zoek naar algemene voorwaarden voor webdesign? Dan bent u bij VeiligDoen aan het juiste adres.

Algemene voorwaarden webdesign

Als webdesigner wilt u bezig zijn met het ontwerpen en bouwen van websites voor uw klanten. Toch is het ook erg belangrijk dat u, naast het leveren van goed vakmanschap, goede algemene voorwaarden heeft. In de algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van u en uw klanten beschreven. Dit kan risico’s beperken en juridische problemen voorkomen.

Belang goede algemene voorwaarden webdesign

Bij het opstellen van de algemene voorwaarden moet met verschillende aspecten rekening gehouden worden. Natuurlijk zijn er algemene juridische aspecten die voor iedere branche en voor ieder bedrijf van belang zijn. Naast de algemene aspecten is het belangrijk om rekening te houden met kenmerken van uw branche en uw bedrijf om de algemene voorwaarden het best te laten passen bij uw situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Aantal feedbackrondes: Hoe vaak mogen uw klanten feedback leveren op uw werk en wanneer vraagt u een meerprijs voor het aanpassen van het ontwerp? Door dit vast te leggen in uw algemene voorwaarden is het voor u en uw klant duidelijk wat de rechten en plichten zijn.
  • Auteursrecht en licenties: Welk soort licenties worden overgedragen op de klant? Op wie rust het auteursrecht? Door dit vast te leggen in de algemene voorwaarden voorkomt u onenigheid achteraf.
  • Meerwerk: Als webdesigner maakt u een inschatting van de tijd die u bezig bent met het ontwerpen en bouwen van een website. Wellicht kan het zijn dat u hier langer mee bezig bent dan ingeschat.Wie betaald het extra werk? En wat gebeurd er als de klant ineens meer wil dan vooraf is afgesproken in de overeenkomst?

Zelf doen of VeiligDoen?

U kunt natuurlijk zelf aan de slag met het opstellen van algemene voorwaarden geschikt voor webdesign. Het risico blijft hierbij wel bestaan dat uw voorwaarden onvolledig en/of onjuist zijn, waardoor u ze alsnog moet laten controleren door een jurist. Zou het daarom niet veel handiger en sneller zijn om deze door iemand anders uit te laten zoeken? VeiligDoen stelt algemene voorwaarden voor webdesign op voor een goede prijs. Vul de vragenlijst in en krijg het resultaat binnen drie werkdagen geleverd.

Uw algemene voorwaarden snel op orde, zodat u kunt verder kunt met waar u goed in bent: het ontwerpen en bouwen van websites.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar