Toon navigatie

Algemene voorwaarden textiel

In de textiel branche zijn algemene voorwaarden erg belangrijk. Voor uw klanten is het prettig als vooraf alle rechten en plichten duidelijk zijn. Ook voor uzelf is het handig om de algemene voorwaarden goed opgesteld te hebben, om onduidelijkheden of juridische problemen te voorkomen.

Belang goede algemene voorwaarden textiel

Het is belangrijk dat u algemene voorwaarden heeft die zijn afgestemd op de kenmerken van uw bedrijf. Naast voorwaarden die in standaardmodellen te vinden zijn, moeten er ook specifieke voorwaarden worden toegevoegd die bij uw bedrijf van toepassing zijn. Voorbeelden van specifieke voorwaarden die voor bedrijven in de textiel branche vaak gelden zijn de volgende:

  • Leveringstermijn: In de voorwaarden moet duidelijk staan vermeld wat de termijn is voor het leveren van producten. Zorg er altijd voor dat deze termijn slechts een indicatie geeft zodat er geen onduidelijkheid bestaat bij eventuele vertraging.
  • Eigendomsvoorbehoud: Vermeld in uw algemene voorwaarden dat u een eigendomsvoorbehoud hanteert. Dit betekent dat de koper pas eigenaar van het product wordt wanneer het product betaald is. Wanneer het product wordt opgestuurd en er achteraf betaald kan worden moet het duidelijk zijn dat de koper nog geen eigenaar is van het product als het verzonden maar nog niet betaald is.
  • Retourzendingen: Om onduidelijkheid te voorkomen is het erg belangrijk de voorwaarden voor retourzendingen duidelijk op te laten stellen. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van personaliseren van een product (bijv. door een persoonlijke tekst of afbeelding), is er meestal geen sprake van herroepingsrecht.

Algemene voorwaarden textiel laten opstellen

VeiligDoen heeft veel ervaring met het opstellen van algemene voorwaarden. Wij werken niet met standaardmodellen maar maken algemene voorwaarden speciaal op maat voor uw bedrijf. Hierdoor worden de algemene voorwaarden doelgericht en volledig. Wij geven dan ook een 100% garantie op juridische waterdichtheid. Bovendien zorgen wij voor begrijpelijke voorwaarden en ondersteuning wanneer u hier behoefte aan heeft. 

Bestellen bij VeiligDoen

U kunt hier de prijzen bekijken en direct bestellen. Wij streven ernaar om de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor u op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar