Toon navigatie

Algemene voorwaarden software ontwikkeling

Algemene voorwaarden software ontwikkeling

Voor een software ontwikkelaar is het van groot belang dat de algemene voorwaarden duidelijk en goed zijn opgesteld. Doordat rechten en plichten van de klant en van jou duidelijk staan vastgelegd in de algemene voorwaarden, voorkom je problemen. De risico’s worden ingeperkt en je kunt veilig ondernemen.

Belang goede algemene voorwaarden software ontwikkeling

Bij het opstellen van algemene voorwaarden voor jouw software ontwikkelingsbedrijf moet met algemene juridische zaken rekening gehouden worden. Daarnaast is het erg belangrijk om rekening te houden met kenmerken van de onderneming en kenmerken van de branche. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Aantal feedbackrondes: Hoe vaak mag jouw klant feedback geven op jouw werk en wanneer kan er meerwerk in rekening gebracht worden? Het is belangrijk om hier van te voren afspraken over te maken zodat hier achteraf geen onenigheid over kan ontstaan.
  • Verantwoordelijkheid gegevens: Wie is er verantwoordelijk wanneer de klant verkeerde gegevens doorgeeft? Wie betaald de rekening voor eventuele extra kosten voor aanpassingen? En hoe dien je zelf om te gaan met vertrouwelijke gegevens van klanten en derden?
  • Auteursrecht en licenties: Op wie rust het auteursrecht en welke soort licenties wordt overgedragen op de klant? Het is handig om vast te leggen hoe dit bij jouw bedrijf is geregeld. Hiermee voorkom je eventuele problemen.

Algemene voorwaarden software ontwikkeling op laten stellen

Op verschillende manieren kan VeiligDoen je helpen met het opstellen van jouw algemene voorwaarden. VeiligDoen biedt verschillende bestelmethoden, overleg met onze juristen welke het best bij jouw situatie past. Er wordt bij VeiligDoen altijd rekening gehouden met de meest recente wetswijzigingen en met kenmerken van jouw specifieke branche en bedrijf.

Bestellen bij VeiligDoen

Voor alle prijzen en bestelmethoden kun je hier klikken. Bestel direct, wij streven er naar om jouw algemene voorwaarden binnen drie werkdagen aan je te leveren.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar