Toon navigatie

Algemene voorwaarden computerprogrammeur

Als je een onderneming hebt of wilt oprichten heb je te maken met het opstellen van algemene voorwaarden. Wat zijn algemene voorwaarden en hoe moeten ze opgesteld worden? In de algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van de klant en jou duidelijk beschreven. Algemene voorwaarden maken een deel uit van een overeenkomst. De algemene voorwaarden kunnen jou tijd en kosten besparen. Je hoeft namelijk niet bij elke overeenkomst te onderhandelen over leveringstijden, verzendkosten, betalingsmogelijkheden, garantie, aansprakelijkheid en dergelijke.

Informatieplicht algemene voorwaarden computerprogrammeur

Het alleen laten opstellen van algemene voorwaarden is onvoldoende om je als ondernemer tegen de gevaren van het ondernemen te beschermen. Als ondernemer moet je jouw algemene voorwaarden op de juiste manier gebruiken. Indien je als ondernemer de algemene voorwaarden niet op de juiste manier toepast kan de klant de algemene voorwaarden voor de rechter laten vernietigen. Je moet aan de volgende eisen voldoen willen de algemene voorwaarden geldig zijn:

  • Wees op tijd: De algemene voorwaarden moeten vooraf of, als het echt niet anders kan, tijdens het sluiten van de overeenkomst verstrekt worden. Heb je ook zo’n hekel aan mensen die op het laatste moment nog ergens mee komen? In dit geval heeft de laatkomer pech, zorg er dus voor dat je de voorwaarden op tijd verstrekt;
  • Bied duidelijk aan: Zorg ervoor dat de klant de mogelijkheid heeft om van de algemene voorwaarden kennis te nemen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de voorwaarden op de achterkant van een contract af te drukken, mits je er op de voorkant naar verwijst. Niet iedereen houdt zich bezig met de achterkant van een contract, dus zonder verwijzing kijkt men er al snel overheen;
  • Vraag instemming: Natuurlijk moet de klant het eens zijn met jouw voorwaarden. Je kunt hiervoor om schriftelijke toestemming vragen, maar je kunt ook gaan voor de stilzwijgende acceptatie. Beiden gelden als instemming.

Gratis voorwaarden of VeiligDoen?

Algemene voorwaarden zorgen voor duidelijkheid en nemen vragen over het verkoopproces weg bij (potentiële) klanten. Het bespaart je moeite om telkens bij een overeenkomst weer opnieuw afspraken te maken met de klant. Je kunt ervoor kiezen om zelf de voorwaarden te gaan opstellen, maar je kunt ook algemene voorwaarden opstellen bij VeiligDoen. Bij het zelf opstellen loop je het risico dat deze voorwaarden onvolledig zijn en onjuist. Vaak moeten deze dan ook door een jurist gecontroleerd worden. Voorwaarden van VeiligDoen sluiten specifiek aan bij uw bedrijfsvoering en de branche waarin je verkeert. Deze maatwerk voorwaarden verkleinen de kans op juridische geschillen.

Wil je meer weten of heb je vragen over algemene voorwaarden computerprogrammeur? Onze juristen zijn je graag van dienst. Zie prijzen en bestellen voor een overzicht van onze pakketten of neem contact op met info@veiligdoen.nl.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar