Toon navigatie

Algemene voorwaarden meubelzaak

Wanneer u een meubelzaak heeft zijn algemene voorwaarden erg belangrijk. Met goede algemene voorwaarden kunt u voorkomen dat u problemen met klanten krijgt, doordat alle afspraken vooraf zijn vastgelegd. Goede algemene voorwaarden zorgen ervoor dat u veilig kunt ondernemen.

Belang goede algemene voorwaarden meubelzaak

Voor een meubelzaak is het van belang dat de algemene voorwaarden op de kenmerken van uw bedrijf zijn afgestemd. De voorwaarden mogen niet onredelijk zijn voor de klant, anders zijn de voorwaarden ongeldig. De voorwaarden moeten begrijpelijk en doelgericht worden opgesteld. Een aantal voorwaarden die specifiek voor een meubelzaak gelden zijn de volgende:

  • Aansprakelijkheid: Soms zijn er problemen door het ontstaan van verkleuringen, krimpnaden en/of haarscheurtjes in de meubel door de directe inwerking van warmtebronnen zoals zon, CV leidingen en haarden. Het is belangrijk om in de algemene voorwaarden te vermelden of uw meubelzaak hiervoor verantwoordelijk is, of de klant hiervoor aansprakelijkheid is.
  • Betaling: Het is handig om in de algemene voorwaarden te vermelden op welke manier de betaling plaats vindt. Dit kan bijvoorbeeld in termijnen zijn, of eenmalig.
  • Geldigheid offerte: Stel vast hoe lang een offerte geldig is. Offertes kunnen vrijblijvend geldig zijn, of slechts voor een bepaalde tijd. Om te voorkomen dat hier onduidelijkheid over ontstaan moet het in de algemene voorwaarden genoemd zijn.
  • Meerwerk: Wanneer er afspraken gemaakt zijn over de duur van een bepaalde service, is het van belang in de voorwaarden op te nemen wie er verantwoordelijk wordt gehouden voor de extra kosten die worden gemaakt indien de service langer blijkt te duren dan vooraf was ingeschat.

Algemene voorwaarden meubelzaak laten opstellen

Bij VeiligDoen kunt u eenvoudig uw algemene voorwaarden laten opstellen. Onze juristen zijn gespecialiseerd op dit gebied en weten welke voorwaarden extra aandacht verdienen voor een meubelbedrijf. Wij houden rekening met de meest recente wetswijzigingen en met de specifieke kenmerken van uw meubelzaak. Bij ons kunt u kiezen uit verschillende pakketten, ook kunt aangeven wat uw specifieke wensen zijn. De algemene voorwaarden worden begrijpelijk en volledig opgesteld en zijn juridisch waterdicht.

Bestellen bij VeiligDoen

Bekijk hier de prijzen en bestel direct één van onze opstelwijzen. Eén van onze juristen probeert de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor u op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar