Toon navigatie

Algemene voorwaarden kledingwinkel

Algemene voorwaarden kledingwinkel

Het is in de kledingwinkelbranche erg belangrijk om goed opgestelde algemene voorwaarden te hebben. Met goede algemene voorwaarden voorkomt u juridische problemen, doordat vooraf de rechten en plichten van u en uw klant beschreven worden. Hierdoor verkleind u de risico’s die komen kijken bij het ondernemerschap.

Belang goede algemene voorwaarden kledingwinkel

Algemene juridische zaken zijn natuurlijk van groot belang voor uw algemene voorwaarden. Daarnaast is het echter ook belangrijk rekening te houden met kenmerken die specifiek van belang zijn voor uw branche. U kunt bij een kledingwinkel bijvoorbeeld denken aan:

  • Mogelijkheid tot ruilen. Binnen hoeveel dagen kan een klant een gekocht kledingstuk ruilen en wanneer mogen de producten wel en niet teruggebracht worden? En wanneer heeft u als winkelier het recht een teruggebracht kledingstuk te weigeren? Door de wettelijke reglementen hierover op te nemen in uw algemene voorwaarden voorkomt u eventuele problemen.
  • Garantie. In hoeverre zit er garantie op uw kleding? Wanneer een kledingstuk bijvoorbeeld binnen een half jaar kapot gaat heeft de consument het recht om het kledingstuk terug te brengen, wanneer hij of zij de bon nog heeft. Door dit soort garanties in uw algemene voorwaarden op te nemen voorkomt u juridische problemen met uw klanten.
  • Retour per post. Indien kleding per post terug gestuurd moet worden, wie draagt er dan op voor de retourkosten? En wanneer het pakket tijdens de verzending kwijt raakt of beschadigd, wie is er dan aansprakelijk? Het is belangrijk om dit op te nemen in uw algemene voorwaarden, zodat de afspraken voor u en uw klant duidelijk zijn.

Wanneer u uw algemene voorwaarden op laat stellen met uw branche in gedachten, kan met deze specifieke kenmerken rekening worden gehouden. De algemene voorwaarden dekken dan meer branche-specifieke risico’s en op deze manier zorgt u ervoor dat u veilig onderneemt.

Algemene voorwaarden kledingwinkel op laten stellen

VeiligDoen kan voor u uw algemene voorwaarden opstellen. Bij ons werken ervaren juristen die kennis hebben van de verschillende branches. Wij bieden verschillende bestelmethoden, kies uw voorkeursmethode en wij maken uw algemene voorwaarden op maat. Onze juristen zijn altijd op de hoogte van de laatste wetswijzigingen. Wanneer u zelf uw voorwaarden op zou stellen is het belangrijk deze te laten controleren door een jurist.

Bestellen bij VeiligDoen

Klik hier voor de bestelmethoden en onze prijzen. U kunt direct bestellen en wij streven ernaar om de voorwaarden binnen drie werkdagen voor u op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar