Toon navigatie

Algemene voorwaarden timmerman

Voor een timmerman zijn algemene voorwaarden van groot belang, omdat u met verschillende klanten werkt. In de algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van u en uw klanten vastgelegd. Door goed opgestelde voorwaarden kunt u het risico op juridische problemen beperken en daardoor veilig ondernemen.

Belang goede algemene voorwaarden timmerman

Voor u als timmerman is het belangrijk om goede algemene voorwaarden te hebben die gericht zijn op uw bedrijf. Sommige voorwaarden zijn alleen voor een timmerman van belang. Bij het opstellen van de voorwaarden moet er op worden gelet dat ook deze specifieke voorwaarden voor een timmerman worden opgesteld. Dan zijn de voorwaarden compleet en doelgericht. Denk bij specifieke voorwaarden voor een timmerman bijvoorbeeld aan:

  • Garantie
    Wie draagt de verantwoordelijkheid indien er iets gebeurd met uw geleverde werk en voor hoelang is de garantie geldig? In de wet wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenwerk, omdat bij buitenwerk externe factoren meer invloed kunnen hebben op de producten. Het is belangrijk om de garantie vast te leggen in de algemene voorwaarden en op deze manier de risico’s op juridische problemen te beperken.
  • Meerwerk
    Als timmerman maakt u een inschatting van de tijd die u bezig bent met de werkzaamheden. Het kan zijn, dat u hierbij de werkzaamheden verkeerd inschat. Door wie wordt het meerwerk dan betaald? Is dit uw eigen verantwoordelijkheid of is dit de verantwoordelijkheid van de klant?
  • Weersomstandigheden
    Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat uw buitenwerk stil komt te liggen. Deze risico’s kunt u meenemen in de algemene voorwaarden.

Het is erg belangrijk om uw algemene voorwaarden op te stellen met oog voor de specifieke kenmerken van uw branche. Door deze kenmerken op te nemen in de algemene voorwaarden beschermt u uzelf tegen de risico’s van het vak.

Algemene voorwaarden timmerman op laten stellen

VeiligDoen helpt u met het opstellen van uw algemene voorwaarden. VeiligDoen biedt verschillende pakketten aan. Bij het opstellen wordt rekening gehouden met de meest recente wetswijzigingen, uw specifieke branche en met kenmerken van uw bedrijf.

Bestellen bij VeiligDoen

U kunt hier de prijzen bekijken en direct bestellen. Wij streven ernaar om de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor u op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar