Toon navigatie

Algemene voorwaarden klusbedrijf

Bij het starten van een klusbedrijf zijn goed opgestelde algemene voorwaarden van groot belang. U werkt immers met veel verschillende mensen met wie u duidelijke afspraken wilt maken. Algemene voorwaarden beperken de risico’s op juridische problemen, waardoor u veilig kunt ondernemen.                  

Belang goede algemene voorwaarden klusbedrijf

Voor uw klusbedrijf is het van belang om algemene voorwaarden te hebben die gericht zijn op uw specifieke situatie. Met algemene voorwaarden die op maat gemaakt zijn heeft u voorwaarden die goed aansluiten op uw klusbedrijf. Om juridische problemen te voorkomen moeten de voorwaarden voor uw bedrijf compleet en doelgericht worden opgesteld. Een aantal specifieke voorwaarden die voor klusbedrijven gelden leest u hier:

  • Voorrijkosten: Wanneer uw klusbedrijf service aan huis verleent kunt u voorrijkosten berekenen. Dit moet wel vermeld staan in de algemene voorwaarden. U kunt zelf de hoogte van de voorrijkosten bepalen. U kunt hiervoor een vast bedrag bepalen maar de kosten kunnen ook bijvoorbeeld aan de hand van het aantal kilometers dat gereden moet worden per klant worden berekend.
  • Meerwerk: Als klusser maakt u een inschatting van de tijd die u bezig bent met de werkzaamheden. Wanneer u de werkzaamheden verkeerd inschat kan het zijn dat u meer tijd nodig heeft dan verwacht. De verantwoordelijkheid voor het betalen van het meerwerk moet worden vastgesteld in de algemene voorwaarden.
  • Deadline uitvoering werkzaamheden: Stel voorafgaand aan uw werkzaamheden een deadline af, en vermeld deze in de algemene voorwaarden. Op deze manier hebben u en uw klant beide duidelijkheid over wat er verwacht kan worden.
  • Geldigheid offerte: Vermeld duidelijk of de opgestelde offerte vrijblijvend is of voor een bepaalde tijd geldt. Wanneer een klant weken nadat de offerte is opgesteld alsnog akkoord wil gaan met de offerte, moet het duidelijk zijn of dit nog mogelijk is of dat de offerte niet meer geldig is.

Algemene voorwaarden klusbedrijf laten opstellen

Bij VeiligDoen kunt u eenvoudig uw algemene voorwaarden laten opstellen. Onze ervaren juristen zorgen ervoor dat de voorwaarden voor uw klusbedrijf begrijpelijk en volledig zijn. Bovendien wordt er rekening gehouden met de nieuwste wetgeving en de specifieke kenmerken van uw klusbedrijf.

Bestellen bij VeiligDoen

U kunt hier de prijzen bekijken en direct bestellen. Wij streven ernaar om de algemene voorwaarden binnen drie werkdagen voor u op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar