Toon navigatie

Algemene voorwaarden bouwbedrijf

Algemene voorwaarden bouwbedrijf

Voor uw bouwbedrijf zijn duidelijke algemene voorwaarden van groot belang. In de algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van de klant en van u duidelijk beschreven. Op deze manier beperkt u de risico’s die het ondernemerschap met zich meebrengt.

Belang van goede algemene voorwaarden bouwbedrijf

Bij het opstellen van de algemene voorwaarden moet u niet alleen rekening houden met algemene juridische zaken. Het is van belang om rekening te houden met kenmerken die belangrijk zijn voor een bouwbedrijf en met kenmerken die van belang zijn voor uw specifieke onderneming. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Weersomstandigheden. Ligt uw buitenwerk stil door slechte weersomstandigheden? Het is verstandig om deze risico’s mee te nemen in de algemene voorwaarden.
  • Garantie. Rottend hout, constructieve gebrekenen andere problemen. Wie draagt hiervoor de verantwoordelijkheid en voor hoelang is de garantie geldig?
  • Klachtencommissies. Bouwbedrijven hebben vaak de mogelijkheid een geschil voor te leggen aan een klachtencommissie. Wilt u juridische geschillen eerst voorleggen aan een klachtencommissie, alvorens uw relatiesnaar de rechter stappen? Het is verstandig dit te laten opnemen in uw algemene voorwaarden.

Het is dus zeer belangrijk om uw algemene voorwaarden op te laten stellen met oog voor de branche waarin u werkt, zodat met deze specifieke kenmerken rekening wordt gehouden.

Algemene voorwaarden bouwbedrijf op laten stellen

VeiligDoen kan u op verschillende manieren helpen met uw algemene voorwaarden. VeiligDoen biedt u verschillende bestelmethodes aan, zoals online, telefonisch of op afspraak. Hierbij wordt rekening gehouden met de meest recente wetswijzigingen, met uw specifieke branche en met uw bedrijf. Wanneer u zelf uw voorwaarden op zou stellen is het belangrijk een jurist deze te laten controleren. Veel gemaakte fouten zijn strijdige wetgeving, tegenstrijdige inhoud in de voorwaarden en het niet up-to-date zijn van de voorwaarden.

Bestellen bij VeiligDoen

Bekijk onze prijzen en bestel direct uw algemene voorwaarden. U ontvangt de volledig op maat gemaakte voorwaarden binnen drie werkdagen van één van onze juristen.

Algemene voorwaarden opstellen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, info@veiligdoen.nl of start de live chat

7 Jaar