Toon navigatie

12 tips hoe je weet of iemand te vertrouwen is

12 tips hoe je weet of iemand te vertrouwen is

Er is niks vervelender dan met iemand in zee gaan waarop je niet kan bouwen. Maar hoe kun je dit voorkomen en weet je of iemand te vertrouwen is? Zaken doen met andere bedrijven hoeft niet langer een groot risico te zijn, want wij hebben 12 tips voor jou opgesteld die helpen bij het aangaan van een betrouwbare relatie.

  1. Google de naam van het bedrijf en persoon
    Een gemakkelijke en snelle manier om te kijken of er meer informatie beschikbaar is over het bedrijf of de desbetreffende persoon. Positieve of toch klachten en schandalen zijn hierdoor snel te ontdekken.
  2. Hoe is het bedrijf gevestigd
    Zijn er gegevens te vinden waar het bedrijf gevestigd is. Of bestaat het bedrijf niet eens? Controleer het adres in Google Maps om te kijken hoe de vestiging eruit ziet. Wat is je gevoel daarbij? Ziet het er betrouwbaar uit van de buitenkant?
  3. Ingeschreven bij KvK
    Niemand houdt van oplichters. Controleer bij de Kamer van Koophandel of het bedrijf staat ingeschreven. Zo niet, onderzoek dan waarom het bedrijf niet staat ingeschreven. Misschien is de aanvraag nog in behandeling of is het een bedrieger.
  4. Controleer bedrijfsfeiten
    Bij de KvK kun je voor een relatief kleine vergoeding bedrijfsgegevens opvragen, zoals omzet, kosten en aantal personeelsleden. Hierdoor weet je of het bedrijf financieel gezond is. Een B.V. is verplicht om zijn jaarcijfers te deponeren bij de KvK. Een eenmanszaak of VOF zijn dat niet verplicht.
  5. We love social media
    Bekijk het LinkedIn profiel van degene met wie je zaken wilt gaan doen. Daar kun je snel zien welke expertise diegene heeft in dat vakgebied.
  6. Referenties opvragen
    Bekijk het portfolio van het bedrijf zodat je hun klanten kunt vragen over hun ervaring met het bedrijf, maar vraag hiervoor wel eerst toestemming bij het bedrijf waarmee je zaken wilt doen.
  7. Maak gebruik van je connecties
    Via social media, bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn, kun je zien of jij en de desbetreffende persoon via via een connectie hebben. Indien dat het geval is kun je bij die persoon navragen of hij/zij te vertrouwen is.
  8. Rood, oranje of groen licht
    Laat het bedrijf screenen door een notaris. Een notaris mag geen specifieke, persoonlijke gegevens vrijgeven, maar kan je wel een indicatie geven. De notaris kan je rood, oranje of groen licht geven over “zijn gevoel” bij dat bedrijf. Zodat jij op basis daarvan een conclusie kan trekken.
  9. Gebruik je speurneus
    Zoek op internet of er faillissement dossiers zijn te vinden over het bedrijf. Zo voorkom je dat als het bedrijf al failliet is jou alsnog probeert te strikken. Zoek daarnaast ook naar de historie van het bedrijf en de persoon waarmee je zaken wilt doen.
  10. Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk
    Vraag bij het bedrijf na of degene met wie jij de deal wilt sluiten tekenbevoegd is. Als dit niet het geval is, mag diegene geen contracten ondertekenen. Het zou vervelend zijn als je door een slechte research achteraf in de problemen raakt.
  11. Geheimhoudingsverklaring
    Als je echt het zekere voor het onzekere wilt nemen tijdens een zakendeal dan laat je een geheimhoudingsverklaring opstellen. Hierdoor mag de wederpartij er niet met jouw informatie vandoor gaan.
  12. Het zekere voor het onzekere
    Leg alles vast op papier om achteraf gezeur en problemen te voorkomen!

Wat onze klanten zeggen

Portterneuzen.com
Promotie en beveiliging

"Op korte termijn heeft men uitstekende voorwaarden opgesteld voor een fractie van de gebruikelijke kosten elde..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Fressh.nl
Apple hulp & websites

"Snelle en goede ondersteuning, duidelijke website en goede communicatie. Daarnaast kreeg ik duidelijke uitleg ..."

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Lees meer ervaringen

Neem contact op via 053 - 82 00 286, [email protected] of start de live chat

7 Jaar